Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.11.29. 09:17 ezeregy

Melyik lesz a város bora?

 

„Szentendre a találkozások művészete” –szól újabban a település vendéghívogató üzenete. November 30-án, Szent András Napján 11 órától a jó borokat kedvelők számára válhat találkozóhellyé a barokk kisváros, ugyanis hagyományteremtő szándékkal ezen a napon választják meg először „Szentendre Város Borát”.

A Szentendrei Új Kulturális Központ és a Pismány Barátainak Egyesülete 10 neves bortermelőt hívott meg az országból, hogy egyik zászlós vörösborukat ajánlják fel a borversenyre, Városháza dísztermébe.

A Szekszárdi, Kunsági, Villányi-Siklósi és a Dél-Balatoni borvidékről érkeznek borok a megmérettetésre, a  Borpalota Kft, a Frittmann Borászat, a Wunderlich Pincészet, a Fodor Pincészet, a Vylyan Pincészet, a Bujdosó Pincészet, a Légli Pincészet, a Heimann Családi Pincészet, az Eszterbauer  Borház és Jekl Pincészet vörösborai közül választják ki azt, amelyik 2008. november végéig a Szentendre Város Bora címet viseli majd.

 

A 10 tagú zsűriben helyet foglalnak neves borszakértők, így a Pannónia Női Borrend elnöke, a borkedvelő nagyközönséget dr. Dietz Ferenc polgármester és a Szentendrén élő énekesnő, Falusi Mariann képviseli. A borkóstolást Borbás Mária, a Hír TV Vörös és fehér című bormagazinjának háziasszonya vezeti, a szakmaiságot a Decanter Magazin garantálja.

A zsűri tagjai úgynevezett „vak kóstolást” tartanak, majd ezt követően közösen hoznak döntést. A város 500 palackot vásárol a nyertes nedűből, különleges jelzéssel látja el, így az protokollajándékként, a helyi éttermek, galériák, ajándékboltok választékában hirdetheti majd Szentendrét és a magyar bor jó hírét itthon és a nagyvilágban.

A város borát december 1-jétől január 6-áig az adventi, karácsonyi és új évi programoknak, művészvásárnak helyet adó Fő téren, az ott megtalálható városi pavilonban is meg lehet majd vásárolni.

  

Szentendre Város Bora választás

Időpont: 2007. november 30. (péntek) 11.00 órától

Helyszín: Szentendrei Városháza Díszterme (Városház tér 1-3.)

 

Résztvevő pincészetek:

1./      Borpalota Kft. / Szekszárdi borvidék
2./      Frittmann Borászat / Kunsági borvidék
3./      Wunderlich Pincészet / Villány -Siklósi borvidék
4./      Fodor Pincészet / Dél-Balatoni Borvidék 

5./      Vylyan Pincészet / Villányi borvidék
6./      Bujdosó Pincészet / Dél - Balaton
7./      Légli Pincészet / Dél- Balaton 
8./      Heimann Családi Pincészet / Szekszárdi borvidék
9./      Eszterbauer  Borház / Szekszárdi borvidék
10./    Jekl Pincészet / Villányi borvidék


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr84246326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása