Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.12.25. 08:00 ezeregy

Bűbáj

 

Bűbáj – a Disney odadurrant magának, és nem nagyon sikerül neki

 

A Disney legújabb egész estése keverék. A Disney-világ hagyományos rajzú tündérmeséi                           no meg egy elő szereplős romantikus komédiáé. A mozi első negyedórája tényleg olyan, mintha a Disney-mesék aranykorában járnánk, ám ezt egy gonosz boszorkány (Susan Sarandon) átka pillanatok alatt megszűnteti, és főhősnők Giselle hercegkisasszony hirtelen Manhattanben (értsd: a kőkemény valóságban) találja magát. Ráadásul mindez Giselle esküvője napján történik a tökéletes herceggel, a boszorka pedig nem más, mint az anyós. Giselle tehát valódi emberré válik Ariell-szerű szépségből, legnagyobb sajnálatunkra. Mert Amy Adams amellett, hogy nem is túl szép, idegesítően ripacs, a tehetség minden nyoma hiányzik belőle, és karakterét igen mélyre süllyeszti. Persze értjük mi, a Disney öniróniát óhajtott véghez vinni, kifigurázza klasszikusait, a Hófehérkét (patkányok és galambok serege lepi el a lány tartózkodási helyét miközben énekelget) meg a Csipkerózsikát (a fekete kastélyos jelenetnél a királylány menti meg a királyfit épp), meg az egész tündérmese-jellemvilágát (a tisztaságot felváltja a szexualitás és belép a világba a kommersz bűnözés), de azért ezt sokkal elegánsabban is meg lehetett volna oldani. A szép herceg nevetséges, nyálas idióta, mint a Shrek Szőkéje a válóperes (nem mellesleg elvált) ügyvéd eközben persze vonzó személyiségű sármőr (aki igazából nem is nagyon sármos) (Patrick Dempsey). Az ötlet nem rossz, ám kivitelezése a Disneyhez méltatlan, holott ötlettelen forgatókönyve ellenére is látszik a mozin, hogy komolyan foglalkoztak vele. Valószínűleg egy célzott mikulási (téli) családi mozival állunk szemben, amire a hercegnő-jelöltnek vágyó kislányok úgyis elvonszolják anyukát.

 

HD

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr7267460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása