Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.26. 08:00 ezeregy

Terjed a Spanyol nátha

 

 

 

 

 Ritkaság számba megy mostanság, hogy egy kulturális online magazin bekerüljön a tíz leglátogatottabb honlap közé. A Spanyolnáthának mégis sikerült. 2007-ben a tíz legígéretesebb között szerepel

A Spanyol nátha teljes, becsületes neve: Spanyol nátha- művészeti hálóterem és online kulturális magazin. A cím egyrészt tisztelgés Kaffka Margit, Apollinaire, Schiller és még sok más író, költő emléke előtt, akik spanyol náthában hunytak el, másrészről pedig ügyes figyelemfelkeltés.Vass Tibor főszerkesztő szerint ez pontosan olyan hangzást kelt az emberekben, mintha egy szépségszalont „Ragyának” hívnának, de éppen a különös névért keresik fel először sokan a honlapot . Persze a meghökkentő név önmagában nem lenne elég, ha nem társulna hozzá igényes és attraktív tartalom.

 

De társul! Ha rákattintunk a lapra, talán a legszembetűnőbb a műfaji sokfélesége lesz. Van ott minden, ami szem szájnak ingere, de legalábbis annak, aki szeret verseket olvasgatni, festményeket nézegetni. És mindezt otthon, egy kényelmes fotelben ülve, nem kosztümben feszengve. Mint egy igazi hálószobában ( hálóterembe), ahol az ágyban elalvás előtt még szívesen lapozgatunk egy- egy albumot vagy verseskötetet.

 

Maga a hattagú szerkesztőség is a hálón érintkezik leginkább, mivel ki Pesten, ki Miskolcon  lakik. A főszerkesztő nevetve meséli hogy mióta 2006-ban beindult a Spanyolnátha, oly annyira beépült a mindennapjaikba, hogy előfordul egyikük vásárlás közben, mobilon, a másik a gép előtt ülve, a harmadik otthonról telefonálva vitatkozik egymással egy- egy beérkezett kéziraton, festményen.

 

Hat lelkes fiatal szerkesztő, akik nem riadnak vissza az ismeretlentől és a kritikától sem. Nem félnek az első közléstől. Talán pont ez teszi őket olyan vonzóvá annyi fiatal művész számára. De nem csak ismeretlen nevek vannak itt. Balla D. Károly, Kukorelly Endre, Petőcz András és még sok más szerző is szívesen ad kéziratokat a lapnak.

Vass Tibor éppen ebben látja  a lap forradalmiságát, hiszen az ismertebb művészek írásai közt kalandozva az ismeretlenebb nevekre is ráirányul a figyelem. A lap nem titkolt szándéka az olvasók önálló- a szaksajtó véleményétől független- véleményformálásra buzdítása egy- egy  alkotás kapcsán.

 

Alig egy éve indultak, de napi látogatottságuk több ezres, és máris két évre elegendő kézirattal vannak ellátva, melyeket persze továbbra is várnak! Szóval kedves leendő írók, költők, festők, itt  a lehetőség!

 

 

Szandtner Veronika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr56276125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása