Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.29. 16:00 ezeregy

Filmplakát kiállítás és verseny

36 filmplakát száll versenybe idén az "Év Filmplakátja" díjért. A Magyar Filmszemle kísérőprogramjaként február 1-je és 15-e között rendezik meg a filmplakát kiállítást és versenyt a Millenáris Teátrum Piros-Fekete Galériájában - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.Nyomtatás

A plakát mustrán nemcsak a versenyben részt vevő alkotásokat nézhetik meg az érdeklődők, hanem a hazai mozikban tavaly bemutatott játékfilmek összes magyar tervezésű filmplakátja szerepel, közölték a szervezők.

Ebben az évben újdonság, hogy a kiállítás plakátját is pályázat útján választották ki. A nyílt pályázatra 55 terv érkezett, amelyből a zsűri Pócs Péter tervezőgrafikus munkája mellett döntött.

A "Év Filmplakátja" díjra pályázó alkotások közül a nyertes műveket egy szakmai zsűri, illetve a közönség választja ki. A szakmai testület tagjai: Ducki Kristóf plakátművész, a Magyar Plakát Társaság képviseletében, Futó Tamás grafikusművész, a Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete képviseletében, Molnár Kálmán grafikusművész, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége képviseletében, valamint Szugyiczky István grafikusművész, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága képviseletében.

A közönségdíjra a filmszemle helyszínein kihelyezett urnáknál lehet szavazni, de online is le lehet adni a voksokat a filmszemle honlapján (www.szemlefilm.hu) és a kiállítás internetes oldalán (a www.filmplakat.hu ).

Idén a filmszemle diákzsűrije is együttműködik a kiállítás szervezőivel: a film- és médiaszakos diákokból álló testület árverést rendez, amelyen az elmúlt tíz év magyar filmjeinek magyar tervezésű plakátjaira lehet majd licitálni. A február 8-i aukción befolyt összeget a 2008-as verseny szakmai győztesének adják majd át.

A kiállítás-sorozat ötlete Hutlassa Tamás filmproducertől származik. Az ötéves hagyományt folytatva, ebben az évben is a tervezők kapják az "Év plakátja" díjat. A szakmai és közönségdíj nyertese a Filmszemle záróünnepségén, február 5-én veheti át az elismerést.

Bővebb információ a filmplakát kiállítás-és versenyről a: www.filmplakat.hu oldalon olvasható.

Független hírügynökség


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr90314506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása