Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.30. 16:00 ezeregy

Asterix az Olimpián c. film holnaptól a magyar mozikban

A lengyel rajongók előbb láthatják a legújabb Asterix-filmet, mint a franciák - jelentette be a forgalmazó kedden. A franciák egyik kedvenc képregényhőse harmadszor elevenedik meg a vásznon, élő szereplőkkel, az Asterix az Olimpián című alkotásban. Lengyelországban pénteken mutatják be a kis gall legújabb kalandjait, míg a franciáknál csak jövő hét szerdán lesz a premier. Magyarországon január 31-től vetítik a mozik az új filmet.Nyomtatás

"Ragaszkodtunk hozzá, hogy Lengyelországban korábban debütáljon a film. Úgy gondoljuk, a január 25. erre a legjobb dátum" - mondta a forgalmazó SPI International szóvivője, Ewa Gorska, de magyarázatot nem fűzött a döntéshez. A varsói premieren nem vesznek részt a francia szereplők, csak a lengyel szinkronszínészek - tette hozzá a szóvivő.

Gerard Depardieu harmadszor bújik a kis Asterix nagy barátja, Obelix bőrébe. Asterixet a korábbi két filmmel ellentétben most nem Christian Clavier, hanem az ifjú Clovis Cornillac játssza. Julius Caesart pedig nem más, mint a legendás francia színész, Alain Delon alakítja majd. Az alkotásban felbukkan Zinédine Zidane francia focista Numérodix, azaz "Tízes szám" szerepében, és Michael Schumacher német forma 1-es versenyző mint Schumix szerepel az alkotásban.

A képregény az 1950-es évek végén született René Goscinny szövegével és Albert Uderzo rajzaival. A történetek sikerét mutatja, hogy több mint 100 nyelvre lefordították a szórakoztató füzeteket.

Az Asterix az Olimpián az 1968-as, azonos című képregény alapján készült. Ez volt a sorozat 12. füzete. A film 78 millió euróba (több mint 20 milliárd forintba) került.

Független hírügynökség

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr94314524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemlak 2008.01.30. 17:22:50

Én azzal értek egyet, hogy itt lenne az ideje átkeresztelni Obelix-re, mert ő az igazi sztár.
napielet.hu/napi/rovat/olimpia2008/1861/olympix_a_muvi
süti beállítások módosítása