Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.30. 20:00 ezeregy

Európa Könyvkiadó: csaknem száz új kötet 2008 első félévében

2007. december 26. 11:00

Mintegy száz új kötet megjelentetését tervezi a jövő esztendő első félévére az Európa Könyvkiadó; a könyves műhely repertoárjában magyar és világirodalmi klasszikusok újranyomásai, krimik, történelmi munkák és hiánypótló alkotások is helyet kaptak. Az idén 50 éves kiadó folytatja szerzői sorozatait, amelyeken belül többek között William Golding, Mihail Bulgakov, Milan Kundera és Umberto Eco nagy sikerű regényei látnak újra napvilágot. A Bulgakov-életműsorozatnak a negyedik eleme kerül a polcokra: a Színházi regény Bulgakov Művész Színház-beli segédrendezőként eltöltött éveit dolgozta fel, míg az 1932-ben írt Moliére úr élete a francia drámaíró olvasmányos életrajzát tárja az olvasó elé.

 

A Nobel-díjas William Golding öregkori tengeri trilógiáját is újra kiadja az Európa. Az angol író Beavatás című könyvét, a trilógia első részét, a legutóbb 1983-ban jelentették meg. Új kötetekkel bővül azonban a Stefan Zweig, Truman Capote és Csingiz Ajtmatov műveit bemutató széria. A világhírű kirgiz író, Csingiz Ajtmatov tízéves szünet után jelentkezett új művel: luxemburgi és brüsszeli nagykövetként eltöltött ideje után Amikor leomlanak a hegyek címmel írt a kirgiz fővárosban és a körülötte magasodó hegyekben játszódó párhuzamos történetet a féltékenységről. Mario Frank német történész a Harmadik Birodalom végnapjait idézi meg Halál a Führer-bunkerben című könyvében. A csaknem ötszáz oldalas kötetben a mély kutatómunkán alapuló történet az 1945. április 20. és május 1. közötti időszak részleteit eleveníti fel.

 

Az Ulysses írójának, James Joyce-nak gyermekkori élményekből táplálkozó novellagyűjteménye is új kiadást ér meg. A Dublini emlékek című kötet Gergely Ágnes Kossuth-díjas költő és műfordító, valamint Papp Zoltán fordításában, javított változatban lát napvilágot. Stephen King talán legszemélyesebb műveként aposztrofálja az Európa Könyvkiadó a Lisey története című művet. Az amerikai szerző borzongató könyve az alkotás gyötrelmeiről, az őrület kísértéséről és a szerelem nyelvéről szól. A 12 kötetesre tervezett Kosztolányi-sorozatban jelenik meg újra az Édes Anna című mű, míg Móricz Zsigmondtól a Pillangó kerül új nyomtatásban a boltokba. Először olvasható magyarul Vladimir Nabokov 1962-ben írt regénye, a Gyér világ. A XX. század legnagyobb művészregényének tartott kötet egyes kutatók szerint Nabokov legtökéletesebb műve.

 MTI

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr62291853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása