Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.12. 20:00 ezeregy

Koncertek, fesztiválok az A38 Hajón programjában

Koncertekkel, fesztiválokkal indul január közepétől Budapesten az A38 Hajó programja, a rendezvények közül a szervezők jukon kiemelték a My City/Az én városom sorozat Amszterdamot bemutató eseményeit. Januárban és februárban megújul a koncertterem: új helyen lesz a hang- és fénypult, új hangsugárzó rendszert szerelnek fel. A hajón januárban léptek fel az Erik Sumo Band és Kiss Erzsi, a brit UK Subs és a The Vibrators együttes, Péterfy Bori és a Love Band, a Tosh Meets Marley és a Budapest Klezmer Band. Az amerikai Big Daddy Wilson és az osztrák Ripoff Raskolnikov, Zuboly és a Napra, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestra februárban koncertezik.
 

 

Lesznek közös programok a Katona József Színházzal, a Műcsarnokban kiállítást rendeznek az A38 Hajóról, és megjelenik egy fotóalbum a hajó történetéről.

 

 

A My City/Az én városom sorozatban februárban Amszterdam a vendég, majd Barcelona, Bécs következik. Előzőleg Prága, Varsó, Moszkva és Belgrád mutatkozott be a sorozatban. Az Amszterdamot bemutató programokat február 16. és 23. között rendezik, az egy hét alatt a zenei események és a kiállítások mellett filmeket is vetítenek. A sorozat egyes programjainak a Millenáris ad otthont. A mostani fesztivál fővédnöke Eddy Terstall filmrendező, akinek 2004-es Simon című filmjét, amelyet február 21-én vetítenek a hajón, Oscar-díjra jelölték a legjobb külföldi film kategóriában. Február 21-én érkezik a hajóra az Amsterdam Klezmer Band és a New Cool Collective.

 

Az Amsterdam Klezmer Band nemcsak a zsidó zenei tradíciót őrzi, hanem balkáni roma népzenét és elektronikus hangzást is beépít produkciójába. A New Cool Collective szórakoztató dzsesszt játszik funkos, latinos elemekkel. Február 22-én a Quimby a fesztivál vendége. Fellép az Alamo Race Track fiatal holland zenekar, amely gitáralapú artrockot játszik a punk és az indie ötvözésével. A február 23-án az elektronikus zenét játszó magyar Zagar lép fel, az este vendége a holland Rutger Hoedemakers.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr75301847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása