Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.03.11. 08:00 ezeregy

Negyed százada a Madách Színház műsorán a Macskák

A Madách Színház látványos keretek között készül megünnepelni a Macskák negyedszázados magyarországi jubileumát; az ünnepség részeként a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke a Hősök terén adja majd elő a világhírű musical egyik jelenetét - mondta az MTI-nek Szirtes Tamás pénteken. A Madách igazgatója emlékeztetett rá, hogy a sikerdarab minden hazai színházi rekordot megdöntött: az előadások száma az 1300-hoz közelít, és sem prózai, sem zenés művet nem látott itthon annyi néző színházban, mint a Macskákat. 1983. március 25-én, a világon másodikként mutatta be Andrew Lloyd Webber és T. S. Eliot musicaljét a Madách.
 

 

A darab 25. születésnapját nem mindennapi körülmények között készül megünnepelni a teátrum. Szirtes Tamás elmondása szerint március 25-én 16 órakor a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke ad elő egy jelenetet a Macskákból a Hősök terén. Ezután a gyerekek az előadás díszleteihez hasonlító "karneváli teherautókra" szállnak, és úgy térnek vissza a teátrumba.

 

 

A 19 órakor kezdődő díszelőadásra meghívták a Madách Macskák-produkciójában valaha fellépő összes művészt, többek között Haumann Pétert, Almási Évát, Szakály Györgyöt, Szerednyei Bélát, Cseke Pétert és Hűvösvölgyi Ildikót. A szerepeket azok régi "birtokosai" együtt adják elő a musical díszletei között, élő zenekarral a darabot jelenleg játszó művészekkel, többek között Malek Andreával, Gálvölgyi Jánossal, Dunai Tamással, Szolnoki Tiborral, Détár Enikővel és Kökényessy Ágnessel.

 

Szirtes Tamás elmondta, a gálaelőadásra meghívót kapott Andrew Lloyd Webber is, azt azonban még nem tudni, végül el tud-e jönni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr29371439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása