Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.03.16. 08:00 ezeregy

A kis Vuk áprilistól látható a mozikban

A kis Vuk című 3D-s animációt április 17-től vetítik a budapesti mozik. A rajzfilmet forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyző Gát György a távirati irodának korábban azt mondta, hogy A kis Vukot 30 kópiával kezdik el forgalmazni és nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is meg szeretnék szólítani. Fekete István regényéből, a Vukból az 1980-as évek elején készített rajzfilmet Dargay Attila. A Gát György által vezetett alkotógárda egész estés animációs filmje Vuk fiáról, kis Vukról szól.
 

 

A történetben Vuk és családja egy természetvédelmi területen él. Vadorzók törnek az erdőre, megölik kis Vuk édesanyját, apját pedig elkábítják és eladják egy vándorcirkusznak. Kis Vuk az apja és a többi állat kiszabadítására indul a helyi vadőr kerekesszékes fia és nagyothalló kutyája segítségével.

 

 

Kis Vuknak Csőre Gábor, Vuknak Gálvölgyi János, a cirkuszigazgatónak Reviczky Gábor, feleségének Borbás Gabi, lányának pedig Gubás Gabi kölcsönzi a hangját. A helyi vadőrt Bodrogi Gyula, míg Kárkár varjút Ganxsta Zolee szólaltatja meg.

 

Gát György a múlt év végén az MTI-nek úgy nyilatkozott: Dargay Attila a filmjével magasra tette a mércét, a Vuk a magyar filmtörténelem olyan darabja, aminek "megfelelni lehetetlen", ezért más úton kellett elindulniuk. Kitért arra: az animációs film premierje azért késik, mert technikai problémák miatt "megcsúsztak" a munkálatokkal.

 

A bemutatót a Budapest Film közlése szerint eredetileg tavaly szeptemberre tervezték, az időpont azóta többször módosult.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr19371449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása