Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.16. 20:00 ezeregy

A Tom-Tom Records művészei a 2008-as Fonogram Díj jelöltjei közt!

 

 

A Tom-Tom Records 2007-ben megjelent kiadványai közül három lemez bekerült az idei év Fonogram-Magyar Zenei Díj jelöltjei közé. A díjazottak végső listája a Fonogram Gálán derül majd ki. A tavalyi év hagyományaihoz híven a díjátadót ismét a Magyar Televízió 1-es csatornája közvetíti január 23-án 20.05 perces kezdéssel.

 

Magyarország egyik legrangosabb zenei díja arra hivatott, hogy egy élő gála keretein belül felhívja a nagy közönség figyelmét értékes kiadványokra, produkciókra, illetve azokat az előadókat díjazza, akik az elmúlt évben kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Ezen kritériumok alapján a Tom-Tom Records művészei közül három zenei produkció is szerepel a jelöltek közt:

„Az év haza modern rock albuma” kategóriában jelölték a The Moog zenekar Sold for tomorrow lemezét, amely a hazai indie-pop igényes és méltó zenei hanghordozója. Az együttest egyébként a jelölő bizottság „Az év felfedezettje” kategóriában is nominálta, amely egyáltalán nem meglepő, hiszen a zenekar elmúlt egy éve alatt az egyik legnépszerűbb csapattá nőtte ki magát.

„Az év haza jazz albuma” kategóriában nominált lett a Fusio Group nyáron megjelent lemeze. A Szendőfi Péter által vezetett együttes Stickman című lemeze ugyanis olyan színfoltja a hazai jazzrepertoárnak, amely fúziós zenéjével méltó képviselője műfajának.

„Az év haza pop albumai közé pedig ismét beválasztották Bartók Esztert. Tavaly a Beszállókártya című első lemeze szerepelt a listán, idén pedig a novemberben megjelent Indigo című szerzői albumát találták érdemesnek a jelölésre.

 

A szerda esti gála műsoron többek közt látható lesz majd a The Moog zenekar és a világzenében napjainkban egyre népszerűbb Herczku Ági és Nikola Parov kettős, akik a Volt nékem szeretőm című albumukról játszanak majd egy lírai számot.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr38298853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása