Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.27. 08:00 ezeregy

A Nem vénnek való vidék nyerte a legjobb film Oscar-díját

A Nem vénnek való vidék nyerte a legjobb film díját vasárnap este Los Angeles-ben a 80. Oscar-gálán. A Coen-fivérek alkotása nyolc jelölésből összesen négyet kapott meg, a legjobb film mellett a legjobb rendezés, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb férfi mellékszereplő (Javier Bardem) Oscarját. A legjobb férfi főszereplő, Daniel Day-Lewis a Vérző olajban nyújtott alakításáért vehette át az Oscart, a legjobb női főszereplő Marion Cotillard, a Piaf címszereplője lett.  A legjobb animációs film, a Walt Disney-produkcióban készült, Brad Bird rendezte Lecsó lett.
 

 

A legjobb női mellékszereplő Oscarjával Tilda Swintont jutalmazták a Michael Claytonból. Robert Elswit nyerte a legjobb operatőr díját a Vérző olajért, a legjobb eredeti forgatókönyv Oscarja Diablo Cody-nak jutott a Junoért. A legjobb egész estés dokumentumfilm díját Alex Gibney és Eva Orner Afganisztánban játszódó Taxi a sötétbe (Taxi To The Dark Side) nyerte el.

 

 

A legjobb külföldi film díját A hamisítók című osztrák alkotás nyerte. A Stefan Ruzowitzky rendezte film a második világháború idején egy koncentrációs táborban játszódik, ahol a foglyokat a nácik hamis dollárok gyártására kényszerítik. A gálán életmű-Oscarral tüntették ki a 98 éves Robert Boyle látványtervezőt, aki számos Hitchcock-film, köztük az Észak-északnyugatra és a Madarak társalkotója volt.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr54355577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása