Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.19. 16:00 ezeregy

Gyarmathy Lívia kapta a filmkritikusok életműdíját

Gyarmathy Lívia filmrendező kapta az idén a magyar filmkritikusok életműdíját. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film- és tévékritikusi szakosztálya által 1962-ben alapított filmkritikusi díjakat Báron György, a szakosztály elnöke adta át hétfőn Budapesten. Az év filmjének járó B. Nagy László-díjat Bollók Csaba nyerte el az Iszka utazása című alkotásáért. A legjobb rendezés díját Szász János (Ópium), a legjobb első filmnek járó elismerést Bogdán Árpád (Boldog új élet), a legjobb operatőr díját Medvigy Gábor (Töredék, Dolina) kapta. A legjobb női főszereplő Kirsti Stubo (Ópium), a legjobb férfi főszereplő Zsótér Sándor (Töredék) lett. A legjobb női epizódalakítás díját Eszenyi Enikőnek (Overnight) ítélték.
 

 

A legjobb férfi epizódalakítás díjával Kállai Ferencet (Noé bárkája) jutalmazták. A legjobb dokumentumfilm díját Vági Barbarának és Talán Csabának (Elboronálva), a legjobb kisjátékfilm díját pedig Nagy Dénesnek (Együtt) adományozták.

 

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr10315865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása