Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.03.01. 08:00 ezeregy

Anyád lehetnék...

 

„Anyád lehetnék” a mozifilm címének a magyar fordítása. Ami kellő dramaturgiai érzékre vall. Miért nem lehet a cím: A mamád lehetnék. Talán azért mert arra senkise figyelne fel.

A történetvezetés a szokásos hollywoodi csodarecepten alapul, a hozzávalók pedig Michelle Pfeiffer, aki még mindig képes a férfiakat a mozivászon elé csalogatni, és a fiatal tehetség Paul Rudd.

Van ugye a sikeres tévéproducernőnk Rosie,akit Michelle Pfeiffer alakít, akiről menet közben kiderül, hogy mégsem annyira fenéki tejfel az ő élete sem. Hisz szexista főnöke megakarja szüntetni a műsorát, asszisztense pedig állandóan keresztbe tesz neki.

De Rosie magánélete sem nevezhető szűrkének. Hisz volt férjének gyereke lesz egy fiatalabb nőtől. És közös lányuk is már belépett a serdülő korba, így nagy érdeklődést mutat a pasik iránt.

És hol itt a bonyodalom, az izgalom? Eddig csak egy szokásos amerikai „álomkarrier”-nek a viszontagságait ismertük meg.

Hát igen, de most jön majd a csavar, a film esetében talán mondhatjuk azt is, hogy az ANYA csavar.

Ugyanis Rosie gondol egyet, és egy új műsor terveit körvonalazza. És ismerjük a mondást: „új műsorhoz, új férfi kell”. Tehát jön a szereplőválogatás, ahol feltűnik egy szép, tehetséges fiatal színész....

És akkor most lép érvénybe a film címe, ami egyben az egész mozi történetének egymondatos szubtanciája: anyád lehetnék.

Hogy tényleg egymásba habarodnak, és happy end lesz a vége azt nem árulom el. De az érzékeny lelkűeknek – vészhelyzet esetén felbontandó- ne árt, ha felkészülnek egy százas zsepivel.

 

Kőszegi Dániel főszerkesztő

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1279351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása