Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.12.07. 07:50 ezeregy

„ Utáltam az iskolát Ki is rúgtak…” - mondta Hernádi Judit

 

Alföldi Róbert vendége Hernádi Judit volt a december eleji Színészklubban.

  

Zsúfolásig megtelt vasárnap este az Alexandra Pódium. Kit a rajongás, kit a kíváncsiság vitt oda. Volt aki csodáló, volt aki fitymáló szavakkal várta a színésznővel való beszélgetést.

Hernádi Judit minden előítéletre rácáfolt. Vérbeli színésznőként, egy kamaszlány gesztusaival mesélt fiatal koráról, arról, hogy mennyire nem tudta elviselni az iskola adta kötöttségeket, s hogy mindent egy lapra tett fel, amikor felvételizett a Színművészeti Főiskolára.

„ A renitenskedés egész életemen végigvonult”. A kislány hangja itt megkomolyodott. Nem tagadta, hogy csak úgy, mint az iskola, a színházi kötelékek is fojtogatták, de még inkább az a tudat, hogy a színházi hierarchiában, neki is „könyökölnie” kellett volna bizonyos szerepekért. „ A szabadúszó életformának meg van az az előnye, hogy ha felkérnek egy szerepre, akkor tudod, hogy azt nem azért teszik, mert éppen nincs rá jobb, hanem mert téged tartanak rá a legjobbnak”.

 

Alföldi feltette a sokak által várt kérdést : nem zavarja- e Hernádi Juditot, hogy sokan felszínes színésznőnek tartják? Hernádi beismerte, hogy tisztában van azzal, olykor mennyire „pengeélen” táncol amikor például egy Heti hetes felvétel után, este a Tháliában Cserhalmi György partnereként játszik a Haláltánc című darabban. Ennek ellenére önazonos embernek tartja magát, és boldog, hogy a maga uraként több, ellentétes dologba is belekóstolhat.

Meglepő volt hallani, hogy egy ilyen közismert színésznő is szorong fellépés előtt és ezen csak az a tudat enyhít, hogy ha elrontja szerepét, visszafizetheti a közönségnek az előadás árát és így jó lelkiismerettel mehet haza. Ez a fogódzója csak egyszer, a Csárdáskirálynő bemutatóján hagyta el, amikor belegondolt, hogy ő nem tudná visszafizetni a tizenötezer forintos jegyeket. Ez a gondolat olyan sokkolóan hatott rá, hogy a darab elején elsírta magát. Pirulva vallotta be, hogy nem tud táncolni, és a mai napig minden szerepében legalább egyszer elesik a színpadon.

 

A beszélgetés végére minden kezdeti feszengés elmúlt a közönségből, olykor-olykor náhányan meg is szakították a mesélést egy-egy humoros közbevetéssel. Ezt az oldott hangulatot Alföldi rutinja mellett, a színésznő közvetlensége teremtette meg.

Hernádi Judit hamarosan egy teljesen új és tőle szokatlan szerepben lesz látható Bartis Attila Nyugalom című filmjében ( Alföldi Róbert rendezésében), melyben a perverz könyvkiadónő szerepét alakítja.

 

 

Szandtner Veronika

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr79255247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása