Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.07. 08:00 ezeregy

Ki viszi el a milliókat?

  Itt ülök a tévé előtt egységnyi  sütivel és tetőtől-talpig fel vagyok ajzva, mert mindjárt kezdődik a Széf című műsor. Ez egy történelmi pillanat! Asszonyszemeink végre először csinos férfiembert is szemrevételezhetnek a képernyőn. Mert a srácoknak ott van ugye műsorvezetőnek az Erős Antónia meg a playmate szüzek. Mi meg eddig nézhettük a Vágót, a Svábit meg a Gundelt. Hát jó én nem azt mondom, ők is szépek. De azért ha lehetne, mégis inkább a Balázs.

A szabályok: Minden képpel dekorált kérdéshez a játékban lévő pár azonnal kap egy választ is. Teendőjük csupán annyi, hogy eldöntik: elfogadják, vagy elutasítják. Amennyiben nem kérik a választ, azzal automatikusan a másik megoldásra szavaznak. Ebből adódik egyébként a legtöbb viszály a műsorban. Anya gyalázza gyermekét, anyós a vejét oda-vissza és így tovább.

A dilemmát ezután tovább nehezíti a kérdések „gyilkos jellege”. Merre dől a kereszt a Magyar Köztársaság címerén? Melyik magyar banda dolgozta fel a Maláji Tigris című film zenéjét? Hogyan írták ki Ross dokit a sorozatból? Rázuhant egy helikopter, vagy megrázta az áram? Láttuk ezerszer, de most mégsem ugrik be, Balázs pedig tovább fokozza a döntésképtelenséget.

Édes kettesben kell aztán határozni arról is, hogy melyik ismeretlen összeget tartalmazó széf kinyitásával növelik hőseink a közös nyereményalapot. A húsz széf között ott van a hétmillió forintos, azonban sajnos ott van két bomba is, amely rögtön a másik pároshoz repíti a válaszadás jogát. Az a párocska kerül a döntőbe, aki helyesen válaszolta meg a tízedik kérdést, majd nem választ bombával telepakolt páncélt.

A döntőben ismét a látható és az ismeretlen válaszlehetőség közül kell választani, ám Balázs ravaszul nem árulja el, hogy helyes volt-e a feltevés. A számítógép először a jó, később a rossz válaszokat mutatja meg. Ha a duó válasza helyes, a hat közül az egyik üres széf eltűnik, és öt marad. Minél több helyes választ adott a pár, annál kevesebb „mackó” az eredmény. Ha mind az öt választ helyesen adták meg, marad a nyereményt tartalmazó széf és könnyezünk. Ám, ha a pár bizonytalan egy korábbi válaszában, megállhat, és a még fenn lévő széfek közül választhat. A nyeremény így is az övék lehet, ha jól tippelnek, melyikben lapulnak a csinos összegek. 

Nagy összeveszésekre és egymásra találásokra: heves érzelmekre számíthatunk tehát, ami egyébként idegesítő, de néha vicces. Balázs pedig Vágó nélkül is ügyes és kellemes a női szemnek. A kvíz egyébként havonta váltja a Legyen Ön is Milliomos!-t és december 27-től csiszolhatjátok a szellemet az RTL Klub műsorával.  

 Szabó Krisztna

1 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr57283444

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://classified.oldblue.us 2019.05.25. 07:53:44

Pornó, bunyó, Los Angeles - Kritizátor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocka · http://www.nekemolyannincsen.hu 2008.01.07. 12:19:01

ez nem kultúrális blog akart lenni valamikor? mert ahhoz ennek a cikknek nincs sok köze.
leginkább a port.hu ajánlójába tudnám elképzelni, vagy a rtlklub honlapjára.
most komolyan, mi ez? tényleg érdekel...

kritika akart lenni? a műfaj egyetlen kelléke sincs meg az írásban...
süti beállítások módosítása