Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.08. 08:00 ezeregy

Casting Oláh Ibolyával

 

Casting ez a címe annak a nagyjátékfilmnek, amiben Oláh Ibolya színésznőként fog debütálni, és Tímár Péter rendező rögtön főszerepet is osztott neki. A fő médiatámogató pedig mi lenne, más, mint a TV2, ahol Ibolya befutott.

A bulvármédiának köszönhetően a Castingnak, már a szereplőválogatáskor nagy feneket kerítettek, és mindenki figyelemmel kísérhette, hogy a Megasztár csillaga, hogy veszi a színésznői akadályokat.

Igaz a magyar sajtó által, már előre „közönségfilm”-nek kikiáltott mozi január 10-étől lesz majd látható, azért az alaptörténetből már sok dolog sejthető.

Először is itt van Novai Dezső figurája, akit Kern András alakít majd. És, ha már i8gazán színvonalas dramaturgiát szeretnénk, akkor Kern András egy régen szebb napokat látott dalszerző, zongoristát kell megformálnia. Talán azért, mert Tímár Péter benne látta a szebb napokat megélt színészt, akinek majd fel kell fedeznie, a tehetséges Oláh Ibolya színésznőt? De a filmvásznon, ez  inkább úgy játszódik, hogy Novák Dezsőnek Ormos Katit (Oláh Ibolya) kell felkészítenie egy kereskedelmi tévé (TV2) dalversenyére.

Az alaptörténete elolvasva a film honlapján (casting-mozi.com) kicsit meglepődtem azon, hogy Tímár Péter a rendező. Főleg a Csinibaba után, hisz mostanság leginkább a retro műfaj működik. De megértem, hogyha a TV2 támogatja, akkor fontos, hogy elkészüljön egy ilyen film, hisz az RTL Klub pedig Sándor Pál filmjét segítette. 1:1.

Persze korunk főhőse a törtető sajtófőnök sem maradhat el, akit Oroszlán Sonja alakit, és a nép egyszerű gyermeke sem, aki egy pizzafutár (Puskás Peti) jelenik meg, és kerül gyengéd kapcsolatba Ibolyával. Azért nekem Puskás Peti az 56 cseppvérből marad meg mindig az emlékezetemben.

Azt ugye írnom sem kell, hogy Kati takarítónő egy árvaházban, és eddig leginkább munka közben énekelgetett, vagy a fürdőszobában. Hisz fontos, hogy legyen a filmben egy kis önéletrajzi elem is.

Már a lelki szemeim előtt van a  következő jelenet: Ormos Kati (Oláh Ibolya) éppen sepri az árvaházat, és közben énekel, majd ezek után jön Novai Dezső (Kern András), aki egy kávéházban éppen búskomoran  zongorázik. Édes élet…

De azért férfiasan végigállom a sort, és veszek jegyet a Casting-ra, mert ezzel is tartozom Tímár Péter eddigi munkáságának.

 

Kőszegi Dániel főszerkesztő

 

 

                                                                                                                                         

Szólj hozzá!

Címkék: 0


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr58271236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása