Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.16. 08:00 ezeregy

Csengettyű, villanykörte, trombita, szárnykürt

 

Csengettyű, villanykörte, trombita, szárnykürt

Gadó Gábor Quartet a Sirályban

 

Nemrég a Sirályban Gadó Gábor és Quartetje adott koncertet. A quartet külön erre az alkalomra állt össze. Gadó három éve él Párizsban, és ez alatt a három év alatt sikerült megkedveltetnie muzsikáját a francia közönséggel. Budapesten egy hét leforgása alatt ez volt a második koncertje, és az, hogy itthon is nagy népszerűségnek örvend (már ha beszélhetünk ilyenről a jazz esetében) mi sem bizonyítja jobban, hogy a Sirály pincéje megtelt, és a sorok között a hazai jazz élet legtehetségesebb és legbefutottabb zenészei is képviseltették magukat egészen a legfiatalabb korosztálytól, a szakma öregebbjeikig. 

Gadót a koncertre most elkísérte az állandó quartetjéből is ismert trombitás, szárnykürtös Laurent Blondieau, a ritmus szekciót, pedig Szandai Mátyás (nagybőgő) és Geröly Tamás (dob, ütőhangszerek) erősítette. A zenekar repertoárja Gadó saját számaiból állt és a számok oly módon követték egymást, hogy egy-egy hagyományosabb, dallamos zenét egy-egy borultabb, szabad felfogásban játszott kompozíció követett. Így a hallgató egy nagyon változatos, izgalmas, modern koncertet láthatott. Erre a koncertre is igaz, amit Franck Bergerot, a Jazzman vezető újságírója a következőképp fogalmazott meg. „Miközben elvezet a disszonánstól az attól csak még váratlanabbnak ható konszonáns hangzásig, elsodor és kiforgat magunkból, oda juttat, ahol elveszítjük magunkat, és úgy elragad, hogy beleborzongunk.”

Csizmás Kinga

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr50286722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása