Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.04. 08:00 ezeregy

CREMATORY: PRAY

 

CREMATORY: PRAY
Massacre/Focusion Promotion
2008

 

A német gót metal üdvöskéje, a Crematory új lemezzel jelentkezett, mellyel bizonyára a helyi slágerlisták élbolyát óhajtották megcélozni – igen, ilyet lehet tőlünk nyugatabbra úgy is, ha nem csak egy gitárnak látszó tárgy vinnyog a háttérben, hanem. Még akkor is, ha egy zenekart krematóriumnak hívnak.

A „gót” jelzőtől ne ijedjen meg senki, jelen esetben egyáltalán nem a nagymama csipkefüggönyébe csavart, mosolyogni képtelen bánatpinák zenéjéről van szó, hanem a gitárokat erőteljesen megdörrentő, mellettük a szintetizátorokat sűrűn alkalmazó, a dobtémákat jobbára az obligát diszkóritmusban kimerítő metalról. Igaz, a popos énektémák mellett az old-school hörgés ma már inkább vicces ebben a zenei közegben, mint agresszív, de a hagyományoktól sokszor nehéz elszakadni, ugye.

 

A zenekar bő 15 éves pályafutását 2006-ban egy német nyelvű lemezzel koronázta meg, szerencsére a dajcsolástól jelen esetben megmenekültünk, az köztudottan egyedül a Rammsteinnak áll jól.

A friss csomagba csupa pezsdítő és/vagy andalító nóta került, minden bizonnyal a rockdiszkók kedvencei lesznek (nem nálunk, itthon az Enter Sandman és a Legjobb méreg az örök sláger, hiába, sosem hozzuk be azt a negyven év lemaradást).

 

Érezhető a csapat törekvése, érzik, hogy nem elég már egy-két fogós riff és szokványos fülbemászó refrén, odafigyeltek a mai mainstream zenékre, mely főleg az énekdallamok megfogalmazásában érezteti hatását. Mivel a jóízlésen belül tologatták a határaikat, ennek az egyszeri rajongó bizonyára örülni fog.

A gótcicák pedig vigyázzanak festett körmükre, a csapat turnéra indul, amilyen mázlink van, talán még hozzánk is eljutnak valamikor. Addig meg csempésszétek be a helyi rock dj poros korongjai közé a Prayt, hátha nem veszi észre, és véletlenül két tizenöt éves schlager között lejátssza ezt is.
Mindamellett, hogy valóban nem ártana némi vérfrissítés fenti körökben, a Pray korántsem fogja megváltani a világot, korrekt, hallgatható album, de semmi különös, egy év múlva már csak a fanatikusok fognak rá emlékezni.

 

7

 

Bátky-Valentin Szilvia

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8322887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása