Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.03.07. 08:00 ezeregy

Chris Rea március 3-án Budapesten koncertezik

Budapesten koncertezik március 3-án, hétfőn Chris Rea brit rock- és bluesgitáros, énekes, aki legutóbbi albumát mutatja be a Papp László Budapest Sportaréna színpadán - tájékoztatta az MTI-t az esemény szervezője, a Showtime Budapest. A gitáros a The Fabulous Hofner Blue Notes című albumának európai turnéja keretében játszik Budapesten, két éven belül immár másodszor jár itt. Chris Rea és együttese a kétórásra tervezett koncerten bluesalapú instrumentális zenét játszik, de elhangzanak majd az énekes-gitáros klasszikusnak számító dalai is. A szervezők szerint a koncert az 1960-as évek bluesos hangulatát idézi, Chris Rea példaképe, B. B. King bluesgitáros előtt szeretne fejet hajtani.
 

 

Chris Rea, aki a fellépés másnapján ünnepli 57. születésnapját, saját hang- és fénytechnikát hoz Budapestre, amelyet 2 kamion szállít a hangszerekkel együtt. A kivetítő berendezés az arénáé. Az énekes és zenésztársai a 12-szer 18 méteres színpadon játszanak. A koncert fél 8-kor kezdődik, előzenekar nem lesz - tájékoztatott a Showtime Budapest.

 

 

Múlt év decemberében jelent meg a The Return of The Fabulous Hofner Bluenotes earBOOK című albuma, amely február közepe óta Magyarországon is elérhető. Az album három CD-t, 2 hagyományos bakelit lemezt és egy 80 oldalas könyvet foglal magába. Chris Rea legutóbb 2006. március 5-én lépett fel Budapesten. Akkori turnéját búcsúnak szánta, súlyos beteg volt, de meggyógyult. A közelmúltban többször kijelentette: nem szeretne kimaradni az élő koncertek varázsából, ezért folytatja - olvasható a szervezők összegzésében.

 

Chris Rea olasz bevándorlók gyermeke, 19 éves korában vásárolt először gitárt Joe Walsh, az Eagles gitárosa hatására. Első szóló kislemeze 1978-ban jelent meg, amelynek igen kedvező visszhangja volt Angliában és Amerikában. Chris Rea eddig összesen 19 albumot készített, s mintegy 30 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Közülük kiemelkedik a 11 CD-ből álló Blue Guitars című gyűjtemény 130 dallal, egy DVD-vel valamint egy saját festményeiből összeállított könyvvel.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr40355580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása