Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.08. 20:00 ezeregy

Az írók zöld utat adtak a Grammynek

Az írók zöld utat adtak a Grammynek

Justin Timberlake és Beyonce örülhet: a sztrájkoló írók meglepetésre áldásukat adták a február 10-i Grammy-gálára. A nagypresztízsű zenei díjak átadása éppúgy veszélyben forgott, mint korábban az amerikai közönségdíjak vagy az Arany Glóbusz ceremóniája, amelyeket végül az Amerikai Írók Céhének (WGA) több mint két hónapja tartó munkabeszüntetése miatt a megszokottól jóval szerényebb külsőségek közepette kellett megtartani. A WGA igazgatói tanácsa azonban kedden úgy döntött, engedélyezi tagjainak, hogy részt vegyenek a Grammy-díjátadó előkészítésében (a köszönőbeszédek és a program megírásában), és nem tekinti sztrájktörésnek a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett esten való megjelenést sem.

 

 

A testület semmivel sem indokolta a határozatot. A Grammy-díjakkal elsősorban a zenei előadók teljesítményét ismerik el, idén olyan jelöltek közül kerülnek majd ki a győztesek, mint Justin Timberlake, Beyonce vagy Alicia Keys. Ők mind tagjai az írókkal szolidaritást vállaló, és sztrájkjukat következetesen támogató televíziós- és filmszínészek céhének (SAG), így a bojkott feloldásával nagy kő eshet le a szívükről.

 

 

Az amerikai televíziókat és filmstúdiókat érzékenyen érintő sztrájk november 5-én kezdődött, a szerzők és producerek közötti tárgyalások pedig december 7-én szakadtak meg. Azóta egyetlen bíztató előrelépés történt, amikor a múlt héten a hollywoodi rendezők és a stúdiók között puhatolózó jellegű megállapodás született, amelyet a WGA is hajlandó volt megfontolni. Ennek nyomán az írók vezetői szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a stúdiófőnökökkel.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr21309794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása