Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.03.02. 08:00 ezeregy

Egyetemi pillanatképek 6.

 

 

Akármilyen szabadságot ad is az egyetem, mégis csak első sorban tanulni megy oda az ember. S ha már pillanatképekről beszélünk, az egyetemi pillanatokat nagyban meghatározzák azok az emberek, akiknél tanulunk.

 

Szóval a tanárok…..Nem egy barátom hagyta már ott egy-egy rosszindulatú tanár miatt sz egyetemet. Az is igaz, hogy olyanokról is tudok, akik csak azért lettek végül tanárok, hogy ők is azt jelenthessék diákjaik számára, mint amit nekik jelentett kedvenc tanáruk .

 

Gondolom minden egyetemen, fősulin létezik az a „rettegett tanár” típus. Aki –bár rajta kívül egy tanár sem vezet- jelenléti ívet vezet minden órán, ha késel öt percet leordítja a fejed vagy bezárja a terem ajtaját kulccsal, hogy véletlenül se juthass be. Ha pedig tüsszentesz rádripakodik, hogy menj távolabb tőle, mert elkapja, s különben is mért jöttél be megfertőzni mindenkit?

 

Ismerős? Csak ülsz az óráján, végtelenül bambának érzed magad, mert egy körkérdésére sem tudsz felelni, amin ő persze kajánul mosolyog vagy olyasmiket vág a fejedhez, hogy: „Iratkozzon ki az egyetemről, ha ezt nem tudja” vagy hogy „Csücsüljön csak itt nyugodtan, hamarosan úgyis megbukik”.

 

Engem általában annyira lekötnek az ilyen típusú tanárok magabiztos gesztusai, hogy végképp elvesztem mondókájuk fonalát, s csak a kezeit, meg az arcizmai rángatózását figyelem. Valahogy az ilyen tanárok mindig élére vasalt ingben érkeznek, könyveiken pedig egyetlen szamárfül sincs. Ja és sohasem akadnak el beszédükben. Ez mindig csodálattal töltött el, mert nem tudom elhinni, hogy nem érzik azt az ellenszevet ami kétszáz diákból egyszerre árad feléjük. S nekik mégsem akad sosem el a nyelvük…

 

Az a furcsa, hogy bár mindenki ezt a típust utálja a legjobban, valahogy mégis mindig ezek a tanárok a legemberségesebbek a vizsgán…Sokat törtem rajta a fejem, de ma sem jöttem rá, hogy mi lehet ennek az oka. Hogyhogy pont a vizsgán bújnak ki a bőrükből, amikor végre eljön az ő pillanatuk, amikor végre buktathatnának? Vagy lehet hogy ez az ő igazi arcuk? Hogy év közben elvarázsolta őket egy gonosz boszorkány, de ők igazából a világ legjóságosabb bácsijai?

 

 

 

Szandtner Veronika

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr94317398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása