Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.10. 08:00 ezeregy

A rock, Robi, meg az élet nagy dolgai

 

 

Tegyük fel, hogy a teremtés koronáját elhagyják. Mi történik ilyenkor? Egységnyi mennyiségű alkoholba és sztriptíz bárba fojtja bánatát, vagy netán lázasan töprengeni és elemezni kezd? Hogyan gondolkodnak a szerelemről a férfiak? Megtudhatod, ha elolvasod Nick Hornby regényét: a Pop, csajok, satöbbit.

 

Mit tegyen egy igazi férfi, ha nője teljesen váratlanul lelécel, méghozzá nagy valószínűség szerint a felső szomszéddal, akin korábban együtt kuncogtak? Rob alapvetően nem bosszúálló típus. Nem pakolja körbe napalmmal a gaz csábító lakását, nem rendez nagyjelenetet. Sőt. Szelíd, mint egy bárány, egyre csak töpreng és elemez.

Sajátos önterápiaként slágerlistát képez korábbi csajaiból és a legnagyobb megelégedéssel nyugtázza, hogy legfrissebb exe Laura, nincs az öt legnagyobb szakítás között. A slágerlista egyáltalán nem meglepő Rob életében. Hősünk ugyanis két lábon járó rock enciklopédia. Vinil Champions nevű boltjában lemezekkel kel, lemezekkel dolgozik, és lemezekkel is álmodik. Itt éli át napi depresszióit, egyre erősödő szerelmi bánatát, és ennek a világnak szerves részét képezi két alkalmazottja, a két zenerajongó csodabogár Barry és Dick is. Megszokott életük sajátos koreográfia szerint zajlik. Minden rendben is volna, Dick továbbra is készségesen segít a vásárlóknak, míg Barry elzavarja őket, és kettejük folyamatos párharcát még Johnny, a hetente háromszor megjelenő ír alkoholista is tetézi. De ez Robnak jelenlegi nem túl vidám állapotában egy kicsit sok lesz.. Nem tud túllendülni az őt elhagyó Laurán. És egyre jobban nem érti... Az, hogy megcsalta a lányt, amikor terhes volt? Ez nem indok. Sorban felkeresi a listázott egykori szerelmeket. És elkezdi lázasan kutatni az okokat, vajon mit és hol rontott el…

Nick Hornby kiváló angol humorral írta meg a történetet. Alapvetően nem a fergeteges poénokra helyezi a hangsúlyt, hanem azon nevetsz, hogy milyen abszurd helyzeteket tud produkálni az élet. Nagy világmegváltó gondolatokkal nem fogsz találkozni, de pont azért zseniális a könyv, mert arra jössz rá, hogy ilyenek igazából nincsenek. Élet van, amihez hozzátartozik, hogy néha felelős döntéseket kell hoznod, még ha azok rosszak is. Ilyen egy férfi „szakítós regény”. Tele filozofikus eszmefuttatásokkal, végtelen tisztelettel a nők iránt, jó arcokkal és sok humorral, no meg szerelemmel.

Szabó Krisztina

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr93300667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása