Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.17. 08:00 ezeregy

ONSLAUGHT: KILLING PEACE

 

Candlelight

2007

 

Az Onslaught jelen esetben nem egy játékot takar, de nem is egy Marvel univerzumos mutánst, hanem egy brit thrash formációt, akik majd’ harminc (!!) éve alakultak (egészen pontosan 1982-1989-ig léteztek), ám csupán három albumuk jelent meg. Nálunk a nagy thrash hullám idején is csak a beavatottak ismerték őket, ami talán nem is annyira meglepő, hiszen a nyolcvanas években még bőven a kazettamásolós időszakot éltük meg, akinek nem volt titkos nyugati forrása, az csak a klasszikus nagy csapatok anyagait (illetve főleg azok hazai másolatait) birtokolhatta.

 

Az utóbbi pár hónapban a madarak mindenfelé azt csiripelték, hogy a végre valahára lecsengő metalcore hullám után a thrash metalt élesztik újjá a kiadók, ezért (vagy lehet csupán nosztalgiából), az Onslaught is feléledt poraiból. Nem tököltek sokat a régi tagok (csak a basszusgitáros új ember), összejöttek gyorsan, majd régi haverjuk, Andy Sneap segítségével (aki időközben neves producer lett) felrántottak egy kilenc dalos, 45 perces, mondhatni bakelitnyi nótát.

Megváltást, revelációt nem kell várni ettől, aki a régisulis thrash zenékért élt és halt, belehallgatás nélkül azonnal megveheti, természetesen a kötelező jellegű sztreccsfarmerrel, fehér magasszárú edzőcipővel együtt. A zene a régi Overkill, Kreator, Exodus, Slayer vagy akár az egészen korai, első lemezes Metallica vonalát követi, semmi nagy megfejtés nincs itt, csupán pőre thrash metal, bármiféle cicoma, műfaji kikacsintás nélkül.

 

Tipikusan olyan zene, amiről pofázni sokat totálisan felesleges, hallgatni kell és örülni, hogy akadnak még ilyesféle profin zenélő csapatok, akik ugyan nem vésték be magukat a kéménybe ezzel a lemezzel sem, de simán meg lehet hallgatni őket bármikor úgy, hogy nem huppan az emberre az unalom álmos kősziklája.

Ezt hívják tisztességes visszatérésnek, bármiféle szégyenkezés nélkül odatehető a sorlemezek mellé, tavasszal pedig megtekinthetjük mi is, hogy élőben mennyire hozzák a régi feelinget, ugyanis a szintén kiváló Carnal Forge (és más zenekarok) társaságában március 26-án a gödöllői Trafó klubban mi is megtekinthetjük őket. Meg is fogjuk.

 

8/10

 

Bátky-Valentin Szilvia

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr28304088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása