Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.29. 20:00 ezeregy

Ismét itthon a 2005-ben felbukkant Tiziano-kép

Ismét Budapesten látható Tiziano Vecellio Mária gyermekével és Szt. Pállal című festménye; a Nagyházi Galéria aukcióján 2005-ben felbukkant mű Olaszországban, a velencei mester szülővárosában, Bellunóban, valamint Pieve di Cadoréban szerepelt nagyszabású kiállításon - közölte Nagyházi Csaba, a galéria vezetője hétfőn. A napokban hazatért festményt a Reneszánsz év 2008 programsorozathoz kapcsolódóan mutatták be a sajtó képviselőinek a Nagyházi Galériában. A galéria vezetője arról beszélt: ritka esemény, ha egy műalkotás nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi porondon is ismertté válik, és sikert arat.

 

 

Mint rámutatott: Tiziano e műve művészeti értékét tekintve a legjelentősebb az elmúlt több mint fél évszázadban hazánkban előkerült festmények között. Elmondta, hogy a festményt a Tiziano-kutatás nemzetközi szakemberei hívták meg a mester szülővárosába, Bellunóba, és a Pieve di Cadoréban 2007 szeptembere és 2008 januárja között rendezett nagyszabású kiállításra.

 

 

A velencei mester életművéből kiállított csaknem száz festmény között ez volt az egyetlen Magyarországról kölcsönzött mű. Hangsúlyozta: a műalkotás szakmai sikerét jelzi, hogy meghívták egy 2009-ben Japánban (Tokióban és Kobéban) rendezendő kiállításra, ahol a bécsi Kunsthistorisches Museum Tizianóival állítják majd ki. Addig a Szépművészeti Múzeumban láthatja a közönség, ahol a tulajdonos letétbe helyezte.

 

A mostani budapesti bemutatóval a Nagyházi Galéria a Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett Reneszánsz év kezdetén szeretné felhívni a nagyközönség és a sajtó képviselőinek figyelmét erre a kivételes jelentőségű reneszánsz műalkotásra.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr46297584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása