Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.11.28. 08:25 ezeregy

Képzett társítások

 

Tavaly indította összművészeti sorozatát az Aegon, a Bárka színházzal karöltve, ahol neves művészek (általában egy író és egy képzőművész) beszélgetnek Alföldi Róbert rendezővel, a Bárka Színház igazgatójával. Az idén utoljára november 30-án, 19 órától Nádas Péter író és Jovánovics György szobrász lesznek az est verbális főszereplői, a dallamokról pedig a Trio Midnight fog gondoskodni.

A képzett társítások néven megkeresztelt programsorozat tavaly óta látogatható a Bárka színházban, az ötlet alapjául az Aegon Magyarország zrt. által alapított művészeti díj szolgált. A kellemes esték általában hasonlóan forgatókönyv alapján zajlanak; Alföldi Róbert beszélget a meghívott vendégekkel, akik közvetlenül is megismertetik művészetükkel a vendégeket (felolvasások, vetítések), a meghívott zenészek pedig reagálva a többiekre, zenéjükkel fejezik ki gondolataikat. Az eredmény így egy összművészeti találkozó lesz, ahol a nézők egyszerre kényeztethetik a fülüket és szemüket is magaskultúrával. A képzett társítások vendégei eddig többek között olyan kiválóságok voltak, mint: Spiró György, Parti Nagy Lajos, Szüts Miklós, Pálfi György, Dés László, vagy David Yengibarjan. Ezen névsort végig olvasva (és felhívnám a figyelmet arra, hogy a vendégek csupán töredékét soroltuk csak fel) is sejthető, hogy valószínűleg most sem érhet minket csalódás.

. Véleményem szerint a novemberi estére invitált művészek már egyedüli meghívottként is biztosan sok érdekeset tudnának mutatni magukból. Nádas Péter ugyanis jogosan nevezhető a kortárs magyar irodalom egyik vezető egyéniségének, Jovánovics György jogosan nevezhető a magyar szobrászat meghatározó alakjának és a Trio Midnight (Oláh Kálmán-zongora, Egri János-bőgő, Balázs Elemér-dob) pedig jogosan nevezhető Magyarország egyik legjobb jazz triójának, de így (a műsorvezetővel együtt összesen) hatan, biztosan feledhetetlen élményt fognak nyújtani.

Csizmás Kinga

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr55245114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása