Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.14. 08:00 ezeregy

Bartók Eszter kísérletező énje felszínre tör!

  Különleges koncertre kapott felkérést Bartók Eszter a Szépművészeti Múzeum Múzeum+ elnevezésű rendezvénysorozat keretein belül. A „Hangfestők” címet viselő előadást még a brüsszeli magyar közönség is megtekintheti január végén, és meggyőződhet róla, hogy Bartók Eszter sokrétű, változatos előadó, aki szívesen vesz részt saját zenei anyagától eltérő produkciókban.

 

Két nagyszerű gitáros kérte fel egy közös produkcióban való közreműködésre Bartók Esztert. Sinha Róbert és Vidák Róbert egy különleges flamenco, tangó magyar népzenei fúziót alkotott, amelynek keretében a saját népdalkincsünk ötvöződik a latin hagyományokkal. A gitár duó választása a produkció közreműködéséhez Bartók Eszterre esett, aki mint már azt több riportban is megemlítette gyerekkorától kezdve kapcsolatban áll a népdalokkal. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Indigo című második lemezén egy népdalszerű ének is hallható, „Neked adnék mindent” címmel.

 

A felkérésből született produkcióra január 17-én kerül sor a Szépművészeti Múzeum Múzeum+ című rendezvénysorozatán. Ezek a csütörtök esték arra hivatottak, hogy a kiállításra járókat más művészeti ágak produkcióira is elcsábítsák, így népszerűsítve a Múzeumot, mint kultúrhelyet.   

A koncerten Eszter olyan ismert népdalokat énekel majd, mint például az „A csitári hegyek alatt”. Ezen kívül a zeneszerző-énekesnő játszik majd Indigo című új lemezéről is számokat, mint az Emlékeim nélkül-t vagy az Üvegvilág-ot.

Az Üvegvilág című szám azonban úgy tűnik, hogy nemcsak a koncertekre járók kedvence lett, hanem a rádióhallgatóké is. A szám ugyanis folyamatosan jelen van a slágerlistákon, sőt a Mahasz 52. heti Rádiós Top 40 játszási listáján az előkelő 11. helyre ugrott.

Bartók Eszter Üvegvilág című klipét ide kattintva megnézheted!

 

Bartók Eszter 2008-as éve tehát egy remek helyezéssel és egy különleges koncerttel indul útnak, amelynek folytatása is lesz. A produkciót ugyanis meghívták Brüsszelbe is, ahol Songs from Budapest címmel január 26-án kerül majd bemutatásra és a kelet-közép európai országok bemutatkozását illetve az adott országokkal kapcsolatos előítéletek csökkentését hivatott szolgálni.

 

További információk: www.bartokeszter.hu

www.tomtom.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr67292584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása