Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.15. 08:00 ezeregy

Szívdesszert

 

 

„Hogy mondjam el milyen nagyon szeretlek én ha bakker nem áll rendelkezésre csak 160 karakter?”

 

 

A Túl a Maszat- hegyen című mesés elbeszélőkölteménnyel ismertté vált Varró Daninak nem rég jelent meg harmadik verseskötete, Szívdesszert címmel. A kötetet Jónás Tamás ezekkel a szavakkal ajánlja az olvasóknak: „ Ha nő lennék, azt szeretném, ha Varró Dani szerelmes lenne belém”

 

Ez nem egy szerelmi vallomásoktól csöpögő kötet. Nem hiányzik belőle a hamisíthatatlan Varró Dani- s humor sem ( „ Mikor a küszöböt lehánytad, és a nedves szivaccsal feltöröltem. / Emlékszel arra, kedves? / Arra a pillanatra. / Lehánytad, feltöröltem. / Emlékszel arra, kedves? / Semmit se tartva bent, úgy tűnt, magadhoz engedsz” ) .

 

Varró Dani a valóságos szerelmet mutatja meg. A vágyat ami átjár és kínoz, a félelmet, hogy nem vagy elég a másiknak, hogy elhagy. Aztán a mindennapok kevésbé romantikus pillanatait ( „ vesz papucsot, macisat, hamar oldja le szép derekáról/ két ölelő karomat, fut ki pisilni hamar” ) A kötet felépítése is ezt a kettősséget mutatja. Az egyik oldalon a boldog versek, a másik oldalon a kétségek ihlette dalok.

 

A 21. századnak ír, a 21. század nyelvén ( „ Azt írom + most 1 smsbe / hogy beléd vagyok kedvesem esve / vágyak dobálnak partra kivetnek / billentyűzárát oldd ki szivednek” )

Amíg olvasom azt érzem, pont ezt éltem át én is! Jobb ajánlólevele pedig nem is lehet egy könyvnek, mintha olvasói azonosulni tudnak vele.

 

 

Szandtner Veronika

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr50279787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása