Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.20. 18:00 ezeregy

2007 legjobbjai között a Budapesti Fesztiválzenekar lemeze

A tavalyi év tíz legjobb komolyzenei lemeze közé sorolta a Budapesti Fesztiválzenekarnak Richard Strauss József-legendájából készült, a Channel Classics kiadónál megjelent felvételét a The New Yorker. A legtekintélyesebb amerikai szellemi-kulturális folyóiratok közé tartozó magazin által méltatott felvételen a zenekart Richard Strauss műveinek egyik legavatottabb interpretátora, Fischer Iván vezényli. Az 1914-es balett eredetileg - a kor, sőt, egyesek szerint minden idők legkiválóbb táncosa - Vaclav Nyizsinszkij számára íródott, akinek azonban soha nem volt alkalma eltáncolni.
 

 

A lemezen a Budapesti Fesztiválzenekar felvillanyozó előadásában hallani a Strauss-darabot, amely A rózsalovag ártatlanságának, a Salome dekadenciájának és az Alpine Symphony fellengzősségének pazar keveréke - olvasható a The New Yorker legfrissebb számában.

 

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr93297570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása