Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.31. 08:00 ezeregy

Richard Clayderman a sztárvendég a budapesti Operabálon

Divatbemutató-parádé, csárdás táncoktatás és még sok minden újdonság szerepel a február 2-án tartandó 2008-as Operabál programján. A sztárvendég Richard Clayderman francia zongoravirtuóz lesz - jelentették be a szerdai tájékoztatón a szervezők. A jegyárak idén 75 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább 300 ezer forintba kerül. Ennek ellenére a rendezők célja, hogy "életkorra és vagyoni helyzetre való tekintet nélkül, egy kicsit mindenki magáénak érezhesse azt, amit a Budapesti Operabál jelent" - hangzott el a tájékoztatón. Ennek érdekében több olyan fórumot, eseménysorozatot is szerveznek, amely bepillantást enged a bál kulisszatitkaiba.
 

 

A bál délelőttjén ismét megnyitják a kapukat azon nyugdíjasok előtt, akiket egy rejtvénypályázat nyerteseként kisorsoltak. Így harminc idős pár koccinthat majd, az erre a napra palackozott Operabál pezsgővel, a királyi páholyban. Az idén is jelentkezhettek e-mailben fiatal lányok, hogy kipróbálják, illik-e rájuk a báli topánka. A "Hamupipőkék" közül az öt legszerencsésebb részt vehet a bálon. Őket felöltöztetik, elkészítik a frizurájukat, sminkelik, és ingyen táncórákat vehetnek Keleti Andreától. Egy idősebb hozzátartozójuk - például a nagymamájuk - is elkísérheti őket a fényes estélyre.

 

 

A bál másik jelszava a jótékonyság. Ennek csupán egyik jele, hogy a báli bevételekből a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 1500 adag meleg ételt - gulyáslevest - osztanak szét a rászorulók között a Blaha Lujza téren.

 

A műsorban fellépnek a Magyar Táncművészeti Főiskola ifjú növendékei, akik egy triccs-traccs polkát adnak elő, a nyitótáncosok után. Az operabálok történetében először tíz híres divattervező kreációin keresztül mutatják be a báli divatot, egy nagyszabású bemutató keretében. A hagyományos báli táncok mellett a résztvevők szívesen táncolnak csárdást és egyéb magyar táncokat is. Akik nincsenek tisztában a lépésekkel, azokat Keleti Andrea okítja majd, Mága Zoltán hegedűművész muzsikájára.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr54291819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása