Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.04. 20:00 ezeregy

A Take Thaté a legtöbb Brit Awards-jelölés

Közétették a Brit Awards könnyűzenei díjak 2008. évi jelöltjeinek névsorát. A legtöbb jelölést a nemrégiben visszatért egykori fiúcsapat, a Take That, továbbá Mika és Leone Lewis kapta. A hétfőn bejelentett jelöltek közül a győzteseknek a díjakat február 20-án adják át a londoni Earls Courtban. A Take That egyebek közt a legjobb együttes és a legjobb album trófeáját viheti el. A zenekar 2006-ban alakult újjá, nemrégiben sikeres európai turnét fejezett be. Négy jelölést kapott Leona Lewis énekesnő, köztük a legjobb szólista, a legjobb album, a legjobb kislemez és az év felfedezettje kategóriában. A 4 jelölést kiérdemlő Mika a legjobb férfi szólista, a legjobb album, a legjobb kislemez, az év felfedezettje kategóriákban érdekelt.

 

 

Három-három jelölést kapott Mark Ronson énekes és producer, Kate Nash énekesnő, valamint az Arctic Monkeys és a Kaiser Chiefs.

 

 

A szakemberek máris találgatják, hogy a popos Take That vagy inkább a rockos Arctic Monkeys és Kaiser Chiefs nevethet-e majd a végén a brit együttesek között.

 

Nem kis meglepetés, hogy Amy Winehouse, aki tavaly óriási sikert ért el Back to Blacks című albumával és hat Grammy-jelölést is begyűjtött, ezúttal nem szerepel a jelöltek között. De hiányzik közülük az új albumával a héten brit és amerikai listát vezető Radiohead is.

 

A Brit Awardsra jelöltek nemzetközi sztárokat is. A legjobb férfi énekes díjára pályázik Bruce Springsteen, Kanye West és Timbaland. A nők között is csupa nagyágyú található: Alicia Keys, Rihanna, Kylie Minogue, Feist és Björk. A legjobb nemzetközi csapat díjáért az Arcade Fire, a Foo Fighter, az Eagles, a White Stripes van versenyben. A legjobb nemzetközi album jelöltjei között szerepel az Arcade Fire és az Eagles mellett Kylie Minogue új korongja. A zene területén kifejtett tevékenységéért különdíjjal jutalmazzák Paul McCartneyt.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr77298093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása