Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.04. 18:00 ezeregy

Sztárparádé a Berlinale-n

Igazi sztárparádé várható az idei Berlinalen. A német főváros filmfesztiválján február 7. és 17. között : a Rolling Stones, Madonna, Penelopé Cruz és Scarlett Johansson is megmutatja magát.

A Berlinale igazgatója, Dieter Kosslick szerint az elmúlt 58 év egyik legszínvonalasabb berlini filmfesztiválján bemutatják az Oscar-díjas Martin Scorsese "Shine a Light" című dokumentumfilmjét a Rolling Stones együttesről.

A popsztár Madonna rendezőként debütál Berlinben. A "Filth and Wisdom" (Szenny és bölcsesség) című rövidfilmről a fesztiváligazgató elárulta: Richard E. Grant brit kultszínész, a római punkegyüttes, a Gogol Bordello, és egy sor balkáni színész tűnik föl benne.

Az idei programba 103 országból ötezer nevezés érkezett. Kosslick és csapata ezek közül választott ki 400 alkotást. Bekerült a punk énekesnőről, Patti Smithről szóló dokumentumfilm. Ő egyébként fel is lép Berlinben. Bemutatják a rocklegenda, Neil Young dokumentumfilmjét is, amelyet a 2006-os Freedom of Speech Tour-on készült. Látható lesz egy-egy alkotás szudáni hiphop táncosokról és argentin tangóklubokról is.

A vendégek listáján szerepel az Oscar-díjas Julia Roberts és Daniel Day-Lewis is. A színésznő a "Fireflies in the Garden" (Szentjánosbogarak a kertben), a színész pedig a There Will be Blood (Vérző olaj) apropóján látogat a német fővárosba. A spanyol Penelopé Cruz a Philip Roth művéből készült Elégiában látható, míg a Natalie Portman-Scarlett Johansson kettős testvérpárt alakít a "The Other Boleyn Girl" (A másik Boleyn lány)-ban.

Független hírügynökség


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr45314502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása