Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.12.01. 08:43 ezeregy

A mínuszok ellenére is pozitív volt a 6. műgyűjtők éjszakája

 

November 29-én 29 program közül választhattak azok, akik a főváros galériás negyedébe látogattak az esti órákban. A 6. műgyűjtők éjszakája alkalmából meghosszabbított nyitva tartással a közönséget éjfélig váró 24 galéria, régiségkereskedés és üzlet a Falk Miksa, Markó, Balaton és Balassi utcában ezúttal is színes programkínálattal szolgált az érdeklődők számára. A szokatlan hideg kétségtelenül megtette hatását: az utcákon jóval kevesebben voltak, mint a Műgyűjtők éjszakáján megszokott, ez persze azt jelentette, hogy a nyitva tartó üzletekben délutántól késő estig folyamatosan tömegek voltak, kint csupán annyi időt töltöttek, míg átértek egy másik, a programban résztvevő galériába.

Ezen az estén 9 kiállítás megnyitóval, 3 aukciós és 4 már megnyílt tárlattal, 8 állandó képző-és iparművészeti kiállítással, 2 könyvbemutatóval és 3 koncerttel várták a vizuális művészetekre nyitott közönséget.

 

A 2006 augusztusában első alkalommal megrendezett, és azóta negyedévenként újból sorra kerülő Műgyűjtők éjszakája úgy tűnik eléri a célját, mégpedig: hogy a vizuális művészetek iránt érdeklődők, vagy azokat megismerni kívánók kellemes hangulatban egy este alatt számos képző- és iparművészeti korszakba és stílusirányzatba nyerhessenek betekintést. A szervezők fontosnak tartották, tartják azt is, hogy az itt járók tudják: ha belépnek egy galériába, nem muszáj vásárolniuk, a lényeg, hogy jó hangulatban töltsenek el néhány órát és a színes kínálatból felfedezhessék a számukra tetsző alkotásokat, megismerkedhessenek egy-egy alkotó életpályájával, vagy néhány évet felölelő korszakával, esetleg egy tematikus tárlaton több művész alkotásaival, illetve az iparművészet remekeivel.

A kísérőrendezvényeken: koncerteken, könyvbemutatókon pedig a társművészetekből is kaphatnak egy csipetnyit.

  

A 6. alkalommal lezajlott műgyűjtők éjszakáján a rendezők a képzőművészet segítségével kívánták felhívni a figyelmet egy gyermeksegély-szolgálatra: a Galeria White-ban a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány által meghirdetett gyermekrajz-pályázat legjobbnak ítélt alkotásait mutatták be.

Számos, ezen az estén nyílt tárlat még a következő napokban, hetekben is megtekinthető: így

a Múzsa Galériában Somogyi Soma László festőművész alkotásai láthatók, a Pintér Sonja Kortárs Galériában „Nyomkereső” címmel egy tematikus tárlat az appropriation art, a „kisajátítás művészetének” fogalomköréhez kapcsolódó magyar munkákból ad válogatást. Bakos Ildikó, Csontó Lajos, Elekes Károly, Gaál József, Gerber Pál, Jovián György, Lakner László, Lévay Jenő, Lévai Nóra, Lovas Ilona, Swierkiewicz Róbert, Szirtes János, Szombathy Bálint, Tóth Csaba, Ujházi Péter, Wächter Dénes és Wechter Ákos munkái láthatók. Ugyanez a galéria Dialógus-labirintus címmel Ganczaugh Miklós kiállításának adnak helyet.

 

A Haas Modern Művészeti Galériában Drégely László emlékkiállítás látható, az Európa Galériában „Karnevál után” címmel tárják a közönség elé az erdélyi gyökerű festő, Kádár Tibor alkotásait. A Galeria White a 70-es 80-as évek magyar munkáiból ad válogatást, a Nemes Galériában pedig Jeges Ernő műveit tekinthetik meg az érdeklődők „Párizs-Szentendre-Róma” címmel. Az Erdész & Makláry Fine Artsban Robert Marcel fotókiállítását, valamint Major Kamill képzőművész alkotásait mutatják be.

Három aukciós kiállításon az érdeklődők azokkal az alkotásokkal ismerkedhetnek, melyekért aztán hamarosan licitálhatnak is. Így érdemes benézni a Ferenczi Enterior-be, ahol a jövőre nyíló aukciós ház kínálatába pillanthatnak bele, a Stereo Gallery-be, amely december 12-i árverési anyagát mutatja be, valamint a Pintér Antik fölszinti termeibe, ahol a december 9-én a Néprajzi Múzeumban aukciót rendező Erdész & Fiai által licitálásra kínált művek láthatók.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr46248566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása