Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.12.13. 08:18 ezeregy

Kaszás Attila-emléklemez verses mesékkel

 

A tizenkét dühös ember egyik előadása előtt a Nemzeti Színház tornatermében rosszul lett, és már sajnos nem sikerült megmenteni Kaszás Attila életét. Sajnos nem élhette meg az utolsó nagyjátékfilmjének az 56 csepp vérnek az ünnepélyes díszbemutatóját, és második gyermekének a megszületését sem.

Egy róla elnevezett Alapítvány gondoskodik a szellemi örökségéről, ami szerencsére korai halála ellenére is elég nagy.

 

Kaszás Attila emlékének szentelt lemez jelent meg december 10-én; a kiadványon a márciusban elhunyt színész utolsó felvételei mellett pályatársai és barátai előadásában hallhatóak verses mesék - tájékoztatta Bucsai Tímea, a lemezt kiadó Warner Music Hungary sajtóreferense az MTI-t. Mint mondta, a "Kit ringat a bölcső, Janikát..." - Verses mesék gyerekeknek és felnőtteknek címmel megjelenő lemezen Pápai Erika, Nagy-Kálózy Eszter, Rátóti Zoltán, Rudolf Péter, Szarvas József, Stohl András, Ákos, Samu és a Ghymes együttes szerepel. A CD-n 30 mese hallható, ezek közül tíz a márciusban elhunyt színművész előadásában.

 

A lemez címét Gazdag Erzsi verse, a Bíztató bölcsődal kezdősora adta, amely Szarka Gyula zenéjével és előadásában, Pápai Erika, valamint Szarvas József közreműködésével hallható.

 

Bucsai Tímea tájékoztatása szerint Kaszás Attila versfelvételei idén március közepén készültek a Magyar Katolikus Rádióban. Ezek voltak a színművész életének legutolsó felvételei. "Akkor azzal búcsúztunk, hogy az Attila által elmondott verses mesékből másolatot készítünk Jancsikának, a kisfiának" - olvasható a lemezről kiadott sajtóanyagban.

 

Mint írják, a felvett anyag nem töltött meg egy CD-t, ezért a színész barátait kérték fel a lemez kiegészítésére. A CD-n közreműködő valamennyi színész, muzsikus, grafikus, hangmérnök, fotós, a kiadó, a nyomda és a rádió ingyen vállalta a munkát

MTI+Artalom Kulturális Műhely

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr91262401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása