Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.12.15. 08:39 ezeregy

„Advent Budapesten” a Klikk – digitális játszótéren és a Csodák Palotájában

 

                

 

 

2007. december 13-án és 14-én negyedik alkalommal került megrendezésre az „Advent Budapesten” című rendezvény, amelyet a Millennium Budapest Kft. idén is a Jövő Háza Központ Kht-val közösen szervez. A program célja, hogy résztvevő intézmények, köztük a Millenáris és annak Jövő Iskolája programja megajándékozzanak 1500 budapesti és vidéken élő gyermeket. A sajátos nevelési igényű, a rászoruló és a kiemelkedően jó tanulmányi eredményt elért gyermekek csoportjai december 13-án és 14-én délután folyamatosan érkeztek a Klikk – digitális játszótérre és a Csodák Palotájába.

 

A Jövő Iskolája 2006 januárjában kezdte el működését. A 3 félév alatt több mint 40 ezer gyerek látogatta a foglalkozásokat szervezett iskolai csoportokban. A Jövő Iskolája második alkalommal csatlakozik az „Advent Budapesten” rendezvényhez azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a tudás új formában való megismertetéséhez. A Jövő Iskolája az iskolai tanév alatt a közoktatásban résztvevő tanulók számára (1-12. osztály) tematikus foglalkozásokat tart. Tartalmilag a Jövő Háza Kiállítás negyedévente megújuló kiállítási anyagai strukturálják és orientálják a témákat és a feldolgozandó ismeretanyagot. A foglalkozások tervezését interdiszciplináris szemléletet motiválja, ami tartalmi és módszertani szempontból ötvözi a különböző tudományterületeket és művészeti ágakat. Módszertanilag elsősorban kooperatív, drámapedagógiai és projektmódszer alkalmazása kerül előtérbe. A Jövő Tanárok a foglalkozások során olyan eszközöket adnak a gyerekek kezébe, amelyek segítséget nyújtanak a tanulásban, továbbá abban, hogy a digitális írástudás készség szintű elsajátításával versenyképes tudásra tegyenek szert.

 

A Klikk – digitális játszótér a megszokott kiállítási keretektől eltérő formában, állandóan frissülő tartalommal mutatja be az internet történetét, és lehetőségeit.  A Klikkhez készített interaktív játék segítségével a látogatók szórakoztató formában ismerkedhetnek meg az internet alapjaival és további kapcsolódó témákkal.

 

A Csodák Palotája LEGYENEK ILLÚZIÓID! című aktuális kiállítása elsősorban a látogatók érzékszerveit teszi próbára. Az alkotók kérése, hogy a látogatók ne higgyenek a szemünknek! Vagyis a kiállítás „becsap” mindenkit, de aztán felfedi titkokat! Megmutatja, mi van a tükrök túloldalán, kimenti a végtelen labirintusból, mosolyt csal a vicsorgó arcra, s látni engedi, hogyan válik színessé a fekete-fehér.

 

Csepeli György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közpolitikai igazgatója a rendezvényen az ünnep és a szocializáció kapcsolatát hangsúlyozta. ”Megfordult a szocializáció iránya. A ma digitalizált világában az idősek tanulnak a fiataloktól. És lássuk be, nem haszontalan mindaz, amelyet a szülő, nagyszülő elleshet a gyermektől, az unokától. A gyermekek szabadok. Fantáziájuk szárnyal, kreativitásuk végtelen, a mobiltelefon, a laptop, az internet, blog, mind-mind hozzátartozik a fiatalok világához. És akarjuk vagy nem, de fel fogja váltani a hagyományosnak tartott világot. Azon kell lennünk, hogy az átmenet ne okozzon jóvátehetetlen veszteséget! Nem veszhetnek el az évszázadok értékei, a tradicionális közösségek, de teret kell hagynunk a létrejövő újaknak is. Mindent el kell követnünk azért, hogy a virtuális ne sajátítsa ki a reálist.”

 

Részletes program: www.jovohaza.hu/jovoiskolaja

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr30264574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása