Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2007.12.29. 08:00 ezeregy

Tutibuli

 

Napok óta igyekszem a szilveszter lényegét és értelmét megfogalmazni magamban. És napok óta semmi ihletem az egészre. Erre ma, miközben a régi gyógyszereket dobáltam ki és csupa olyan helyen raktam rendet, ahol az év többi napján lehetőségem sincs rá, szóval két rendrakós mozdulat között segítségemre sietett a szilveszteri hangulatot előidéző érzés. Olyan erős hányingerem lett, hogy le kellett telepednem a földre. Térdemet átkulcsolva gubbasztottam és bár a tárgyak homályosan úsztak egyre messzebb tőlem, pillanatok alatt kikristályosodott a lényeg: én tényleg hányok az egész felhajtástól. Évek óta küzdök a szilveszteri elvárások ellen.

Ugyanis tök direktbe nem akarom magamat betegre inni, macsó seggfejekkel egy éccakára összegabalyodni, hülye lila műhajat fejembe húzni, tequillát húzóra inni és longájlendájsztível öblíteni, a sminkemet a budiban fél óránkét igazítani, a barátnőmet hánytatni és a hátát simogatni, a pasim elcseszett ordítós szerelmi vallomásától meghatódni, éjfélkor hamisan a Himnuszt dülöngélve énekelni, aztán a szülőket fél órás tortúra után végre elérni és összeszedetten búékolni. És nem, nem és nem akarok másnap a tükörbe nézve szomorkodni és az előző napot meg nem történtté tenni.

Helyette azokkal a barátokkal akarok lenni, akikkel máskor is együtt mulatunk. Olyan helyen, ahol nem kell feszengeni. Azt inni, amit máskor is szoktam. Annak a pasi oldalán, akivel szoktam. És a legfontosabb: mindezt semmiképp sem a fővárosban. Vége a talpam alá behajított petárdák és a trombita hangú utcai árusok idejének.

Idén vidékre megyünk egy erdőszéli kisházba, ahol a csajok főznek, a pasik fát vágnak, a demizson borok a maguk természetességével pedig elfogynak. Nem veszek fel particuccot, nem lesz a fejemen kiló vakolat, és leginkább nem fogok görcsölni azon, hogy az év utolsó napján kötelezően jól érezzem magam. Egyszerűen csak ott leszek, ahol az enyéim. Jó lesz.

 

 

Pfliegel Dóra

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr48277474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása