Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.05. 18:00 ezeregy

Kacsasegg frizurás, promode nadrágos szilveszter

 

  

Bundás sportcipő és breakbeat – szilveszter promode nadrágokkal, H&M fölsőkkel és kacsasegg frizurákkal

 

Megáll mellettem egy Lacoste cipő retrock kardigánnal, és azt kérdezi egy flitteres kardigántól, hogy akkor most mi jön. Majd odalép egy H&M miniruha, majd beáll elém egy kacsasegg-frizura és elkezdődik a Zuboly. Pár percig teljesen vicces. Aztán jönnek a ska-t meg lagzis rockot meg reggae-t kifigurázó számok, és szinte lehetetlen nem együtt mozogni a színpad előtti masszával, annyira élvezik a lagzis rigmusokat. Mindig tudtam, hogy a ska valójában azért született meg, mert a magukat értelmiséginek gondoló alakzatok önismerete nem bírná elviselni, ha be kellene vallani maguknak, hogy ugyanúgy imádják a lagzis zenét, mint a sok igénytelen, nem mondom micsoda. Így hát kitalálták a ska-t, amelynek a ritmusképlete pont olyan, mint a remekbe szabott lagzis műfajé. És persze ha még eggyel tovább megyünk és a kifigurázott ska zenére tombolunk, na hát akkor aztán végképp nem lehet ránk kenni. Remekbe szabott átbaszás. Ó, ezek az archetipikus lagzis rigmusok, már majdnem sikerült kitalálnom, hogy mit is pendít meg bennem…, de hirtelen három zombi-koktél terelte el a figyelmemet, amik arról kezdtek beszélni, hogy írországban kocsitologatással mennyi lét lehet keresni. Aztán akit nagy fájdalmak közepette végül mégiscsak sikerült kinéznem magamnak a merlinerek között, az egy Dolce&Gabbana táskára volt rágyógyulva. És ami hihetetlen volt, hogy már a fétiscucc is annyira kanonizálódott, hogy néhány pár szado-mazó dominacipő is álldogált a tömegben Eric sumo alatt. Aztán meg megint eszembe jutott, hogy  miért is nem hallgatok magyar együtteseket , dj-ket meg énekeseket. Így aztán a Lee farmer bundás Adidas cipővel a fűtöttnek álcázott Jagermeister sátorban kötött ki. Még visszanéztünk Irie Maffiára, de a raszta macsók nem voltak jelen, csak a H kategóriás Springfield ingek és az E kategóriás marketinges promode táskák, így hajnal kettőkor letörve leléptünk.

 

Dr. Benway

 

 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr54284998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keianor 2008.01.06. 00:38:19

azért a másfél magyar, és ők jól nyomják. Bár lehet, hogy csak azért szeretem őket, mert nincs énekesük. :)

Btw, mi ez a sok márkanév? Ciki ilyenekben járni, vagy mi? Én turkálóból öltözködöm, vagy a legolcsóbbat veszem a boltban, szal tök nem vagyok képben. A Harry J Beans-ben - ahol én szilvesztereztem - is ruhákban voltak az emberek, de egy márkanevet se tudnék mondani. A sajátomat sem. Miért olyan fontos ez?

Amúgy a stílus teccik, doki, csak nem világos, hogy mit is akarsz mondani...

kocka · http://www.nincsilyenem.hu 2008.01.06. 12:47:16

attól hogy ennyi státuszszimbólumot írsz, még nem leszel gonzó. sőt, fel kell hogy világosítsm láthatóan sötét kis -hangsúlyoznám kis- elmédet, a márkanevek még cska nme is azok. néha elegy, de azért mással is megpróbálhatnád jellemezni azokat akik ott vannak, mert ez így eléggé unalmas. arról ne nagyon ejtek szót, hogy igazéból csak azokra vagy kiakadva, akik ott vannak és jól érzik magukat,ez érződik az írásodon, a kritikának a halvány lehellete sincs meg a cikkedben. ez inkább vélemény, azok közül se a legjob, sőt
ha véleményt írok, akkor utánanézek a ska gyökereinek, meg hogy hogyan is született a stlus, meg akik játszák, azok vajon nem a jazzhez állnak e közelbb? vajon a skatalites kivénhedt mulatóskirályok tárháza? vajon a tokyo ska paradise orchestra balázs pali háttérzenekara?
a cikked nme lenne rossz, ha eldöntenéd hogy mit akarsz: szidni azokat akik ilyne cuccokat hordanak, akkor az vélemény, és valami modanivalójának kéne lennie, anélkül csak közhely. ha kritika, akkor legyen benne valami kritikai.
és próbálj meg nem indulatból írni, ha valahova el akarsz érni. ezen kicsit az érződött ;)

u.i.: azért gondoltam h gonzó, mert a stílus magjai, meg a neved, ha nem, kérlek javíts ki.

Mesterszakács · http://sztereotip.freeblog.hu 2008.01.07. 14:35:17

Nekem tetszett, a cikk frappáns volt, a buli viszont rémunalom.

Dr. Benway 2008.01.14. 22:53:47

kockának

Kedves Kocka,

nem, ez nem gonzó, hanem az 'elődje'...újzsurnalizmus....legalábbis azt szeretném, nyilván még majd fejlődöm. A másik, hogy tudod nem adhatok itt le esszéket, max. 2000 karakter...főszerkesztői utasítás...
az indulatotad meg ne vetítsd rám...te fröcsögsz itt

tetraplég-hexaéder 2008.01.14. 23:37:23

szeretem a kockát. mert olyan szép teste van. izgató. a szögletesség még véleményekben is felizgat. a kocka szép mert a kocka ért hozzá. minden négyzetén ez jön át. a kockának még arra sincs szüksége hogy átnézze a félregépeléseit, mert a kocka (mint tökéletes test) önmagában kerek. az indulat hevének gyanúja nem illetheti (cúnya benway!), így felesleges az illúzióját is fenntartania annak, hogy szösszenete nem fröccsenet, hanem jól megrágott agyköpet. bárcsak én is lehetnék kocka. de csak egy tetraplég-hexaéder vagyok. bénakocka. egyszer kocka leszek. tudom. ha nagyon akarom sikerül. és ne húzz fel mert ezt mind az orrommal pöttyentettem.

Lajcsi 2008.01.15. 00:09:34

Khmm. Csak a kekeckedés kedvéért, ne bántsuk a lakodalmast ha lehet, mert igen hosszú történelme van. Ez is egy nagyon komoly művészeti produktum, hosszú fejlődési ciklussal, speciel nem tegnap találták ki a műfajt, és sokat fejlődött az eredeti óta. Számos entellektüel ismerősöm rajongásig imádja, két diplomával. Az más kérdés, hogy ettől még nekem simán hányingerem lesz ha meghallom, és vonyítok a fájdalomtól. Kérdésem az, hogy mi köze egy műfaj történelmének, hosszú fejlődésének, viszontagságos történetének és szigorú szakmai követelményrendszerének ahhoz az akármikor írásban kifejezhető véleményemhez, hogy rühellem de nagyon, és szerintem egy kalap trágyát nem ér az egész? Persze nyilván lehet más egészen más véleménnyel, de döntsük el talán, ha már mind olyan fenenagyon értünk (na jó nem mind) az újságíráshoz, hogy oknyomozó tényvadászaton vagyunk, vagy véleményt fogalmazunk meg. Ha a jó doktor azt írta volna, hogy a ska azért vacak, mert egy Hans Gruber nevű zugproducer találta ki egy lepukkant hamburgi stúdióban, és egy asszonykórussal énekeltette fel úgy, hogy a videoklippen daliás hispánok rázták a kopasz fejüket, akkor az ugyebár nem helyes, s mi több kiigazítandó, fenékbebillentendő, pfuj pfuj. De hadd ne tessen mán neki na. Ami meg az indulatot illeti. Keziccsókolom mér' baj az? Én van újság amit azért járatok, mert vonyítva röhögök a vitriolos véleményektől (mint látható a vonyítás nálam alapállapot). Amikkel nem mindig értek egyet. De piszok jól vannak megírva. Mint a zugdokinak álcázott kémszervezetfőnök szösszenete. Te sokszög, nem irigység beszélt tebelőled? Na csak kérdezem. Írján már egy ilyen zaccosat, aztán fikázzunk együtt.
süti beállítások módosítása