Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.20. 20:00 ezeregy

Megjelent az első magyar sms-regény

Megjelent az első magyar sms-regény

Egy fiú életének csaknem egy évét követheti nyomon az olvasó a főszereplő mobiltelefonján tárolt sms-ek útján; az első magyar sms-regény címe 160, az író a Danke álnevet választotta - közölte a kötet menedzsere, Szoboszlai Kriszta az MTI-vel. A több mint háromszáz oldalas regény lapjain tematikus fejezetekben olvashatók a címet ihlető, a technikai paramétereknek megfelelően legfeljebb 160 karakter hosszú üzenetek. A kimenő és bejövő üzenetek mellett a küldés időpontja is látható, így az olvasó december 7-étől következő év októberéig követheti a fiú szerelmi és egyéb kapcsolatainak alakulását.

 

 

A többek között Buli, a Buli után, a Szakítás című fejezetek alatt olvasható rövid szöveges üzenetek segítségével a történet teljesen kirajzolódik, átkötő szöveg nincs, a szerző azonban az el nem küldött üzenetek segítségével úgymond narrátorként segíti az olvasót - közölte a menedzser. A szerző azért marad inkognitóban, mert nem szeretné, ha a történet szereplői magukra ismernének - mondta a menedzser a kötetről, amelyben a főszereplő menyasszonyán kívül drogos öccséről, szexőrült szeretőjéről és barátnőiről is szó esik.

 

 

Szoboszlai Kriszta szerint az sms-regény olvasása olyan különleges élményt nyújt, mint amikor valaki illetéktelenül beleolvas egy ismerősének mobilján tárolt üzeneteibe. Hozzátette, hogy egyes felmérések szerint a házastársak egyre gyakrabban lesik meg partnerük sms-eit. A mobiltelefon és a szöveges üzenetek új nyelvet és új típusú társadalmi kapcsolatokat teremtenek, beágyazódnak a fiatalok lelki világába - hangsúlyozta az új típusú, Japánban például már igen népszerű irodalmi műfaj létjogosultságát Szoboszlai Kriszta. A regényben közölt sms-ek illeszkednek a való életben írt üzenetekhez, amelyekben a díjszabás miatt spórolnak a karakterekkel - mondta a menedzser.

 

(MTI)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr76291845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása