Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.22. 20:00 ezeregy

Ház a tónál

 

This never happened before

   II Mare dél-koreai film amerikai remakeje a 2006. augusztus 10-én debütált Ház a tónál (The Lake House) c. sikerfilm. Már ahogy a szereposztást olvassuk, rájövünk, nem mindennapi filmhez lesz szerencsénk. Olyan neveket tudhat magának a film, mint Keanu Reeves és Sandra Bullock. A betétdal pedig nem másé, mint Paul McCartney-é.

            Meglepő… Annyira sok élet van a filmben. Nem is hinné az ember, de mégis. Talán a nem mindennapi történet, talán a fiktív valóság fog meg bennünket Alex és Kate szerelmében. A végére már mi is a magunkénak akarjuk tudni ezt a szerelmet, vagy csak valami nagyon hasonlót szeretnénk érezni, hogy tudhassuk, nem vagyunk egyedül. Ez a történet nem az érintésekről szól. Ami talán minden nézőjét megbabonáz, az az, hogy nem értjük, hogyan lehetséges két ember közötti szoros kapcsolat, ha mindezt megbontja az idő.

A közös pont a tóparti ház. Itt kezdődik, és itt teljesedik be minden. A jelent és a múltat csak a levelek és a folyamatos ki nem mondott szavak kötik össze. Misztikuma talán, hogy nemcsak a ház, de a kutya és egy-egy pillanat is közös a múltban. A csók, amire sokáig emlékeznek, és Alex mindent megtesz, hogy a mi Katenk úgy érezze, hogy ott van vele. Sajnos az ember hajlamos elfelejteni, hogy nem élünk örökké. A nagyon akarás csak megfertőz bennünket és megakadályoz valódi célunk elérésében.

Ha még nem láttad, hát ne habozz. Ha szerelmes vagy, vagy csak az szeretnél lenni, vagy romantikázni akarsz, vagy csak egyszerűen részese lenni valami fantasztikusnak, akkor mindenképp nézd meg. Nemcsak a látvány, de a mondanivaló is kárpótolni fog mindenért.

Szekeres Judit

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr53292598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása