Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.07. 20:00 ezeregy

Két forgatókönyv is készül az Oscar-díjkiosztóra

A hollywoodi írósztrájk miatt két forgatókönyv is készül a február 24-i Oscar-díjkiosztóra: az egyik a hagyományos csillogó sztárparádé terve, a másik egy alternatív program a gála megmentésére - közölte Gil Cates producer. Az időpont közeledik, és a forgatókönyvírók három hónapja tartó munkabeszüntetésének még mindig nem látni a végét. Így továbbra is bizonytalan, hogy milyen körülmények között oszthatják majd ki az amerikai filmipar híres szobrocskáit. Az Oscar-díj "előszobájának" is tekintett Arany Glóbusz díjkiosztója már az írók munkabeszüntetésének áldozatául esett. A sztrájkot támogató színészek bojkottja miatt a filmes és televíziós díjakat a szokásos több órás fényes ünnepség helyett egy félórás száraz sajtótájékoztatón ismertették.
 

 

Gil Cates azt azonban el sem tudja képzelni, hogy a Oscar-díjkiosztó is ilyen sorsra jusson. "Megrendezzük" - szögezte le, hozzátéve: felkészülnek arra is, ha a sztrájk addig nem ér véget. Az esetleges alternatív show részleteit nem fedte fel, de utalt rá, hogy a "filmipar nagyágyúi", akik a díjakat kihirdetnék, szükség esetén rögtönöznének.

 

 

Mások viszont borúlátók. Harvey Weinstein, a róla elnevezett stúdió vezetője szerint "akárki akármit mond, ha az írók sztrájkja folytatódik és a színészek céhe támogatja, akkor egyszerűen nem lesz Oscar-show".

 

Az akadémia vezetői mindenesetre a vészforgatókönyvön törik a fejüket. Az alternatív műsorban valószínűleg az előre felvett bejátszások és filmrészletek játszanák a főszerepet, mivel a sztrájk miatt valószínűleg sok híresség lemondaná részvételét. Ha az írók céhe nem tud megegyezni addigra a stúdiókkal, akkor feltehetőleg arra fogják biztatni a színészeket, hogy ne tegyék lábukat a vörös szőnyegre a Kodak Színház előtt.

 

(MTI

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr87300682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása