Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.14. 18:00 ezeregy

Kevesebb embert érdekelnek a magyar filmek

Egyre kevesebben néznek magyar filmeket a moziban. Igaz, 2006 kivételes év volt ebből a szempontból, akkor ugyanis több mint kétmillióan ültek be hazai filmre. Tavaly azonban már 20 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak magyar alkotásokra - számolt be az RTL Klub Híradója.



A tavalyi év egyik legsikeresebb filmjét, "A Megy a gőzös"-t több mint 200 ezren látták már. A Macskafogó 2-őt pedig eddig 242 ezren nézték meg, ezzel szintén az egyik legnézettebb tavalyi produkció.

A "Zuhanórepülés" már a vártnál kisebb nézőszámmal szerepelt. Kálomista Gábor producer elmondta, hogy körülbelül 50-60 ezren látták. Véleménye szerint van benne potenciálisan lehetőség, hogy ez még több is legyen, de eddig sajnos nem érte el azt a nézőszámot, amit szerettek volna.

A becslések szerint a magyar filmeknek összességében is kevesebb nézője volt tavaly, mint egy évvel korábban. Feldmájer Sándor, a Magyar Filmforgalmazók Szövetségének titkára azt mondta, a 2006-os egy rendkívül erős év volt, 2000 óta az egyik legerősebb. 2006-hoz képest 20 százalékos a csökkenés - fogalmazott.

2006-ban több mint két millióan néztek magyar filmet, 2007-ben ez az adat a filmforgalmazók egyesületének titkára szerint 1,8 millió lehet. Szerinte azért, mert tavaly nem készültek a tavalyelőttihez hasonló, az amerikai filmek nézettségével is vetekedő produkciók. A mozilátogatók száma egyébként összességében is évről-évre csökken, 2004 óta folyamatosan.

Független hírügynökség

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr98314494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása