Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.13. 20:00 ezeregy

Alföldi Róbert: kisebb társulattal több műfaj

Kisebb társulattal több műfajt megjelenítő repertoárt tervez Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház leendő főigazgatója, aki szombaton sajtótájékoztatón beszélt terveiről Budapesten. A művész, aki jelenleg a Bárka Színház igazgatója és 2008. július 1-jével veszi át Jordán Tamástól a Nemzeti Színház vezetését, elmondta: a következő félévben munkatársaival tájékozódik arról, hogyan működik az intézmény, és előkészítik az új évadot. Hozzátette, úgy gondolja, hogy a Nemzeti Színháznak a jelenleginél kisebb létszámú társulatra van szüksége.Reményei szerint február végén mindenkivel közölni tudják, mennyiben tartanak igényt munkájára.

 

 

Jelezte, hogy új tagokkal - főleg fiatalokkal - bővül majd a társulat. Elmondta: a Heti Hetes című tévéműsorban való szereplése december 28-án véget ér, többi médiaszereplését folytatja és színpadi szerepeit is megtartja.

 

 

Alföldi Róbert nyertes pályázata egyik alapjaként említette az együttműködést a Művészetek Palotájával, a Ludwig Múzeummal, a Budapesti Fesztiválközponttal és a Szépművészeti Múzeummal. Ennek egyik első lépéseként azt emelte ki, hogy 2008 november végén, a Szépművészeti Múzeum antik gyűjteménye alapításának 150. évfordulója alkalmából többnapos nemzetközi konferenciát rendeznek, ehhez kapcsolódva tartják a Nemzeti Színház új vezetésének első bemutatóját: Euripidész Oresztész című darabját saját rendezésében tűzik műsorra. A következő évad rendezőgárdájának tagjaként Kovalik Balázst, Zsótér Sándort, Valló Pétert, Mundruczó Kornélt, Szász Jánost, Balázs Zoltánt említette, továbbá elmondta, hogy a Nemzeti Színház jelenlegi repertoárjából is számos előadás műsoron marad.

 

Az új direktor sajtótájékoztatón bemutatta öt közvetlen munkatársát, akivel a jövőben is együtt dolgozik majd: Gálos Orsolya PR- és marketingvezetőt, Vörös Róbert dramaturgot, Kenesei Edina nemzetközi tanácsadót, Hegedűs Judit gazdasági igazgatót, valamint Kovács Krisztián ügyvezető igazgatót.

 

(MTI)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr96291843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donofrio 2008.01.13. 20:43:27

Kedvelem Alföldi Róbertet,és elképzeléseit nagyon jónak tartom.Kíváncsian várom a megvalósítást!
süti beállítások módosítása