Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.01.21. 20:00 ezeregy

Meghirdették a Szép Magyar Könyv 2007 versenyt

Nyolc kategóriában nevezhetnek a könyvkiadók a Szép Magyar Könyv 2007 versenyre, amelyen a könyvesbolti forgalomba került magyarországi, valamint határon túli magyar nyomdákban előállított könyvek versengenek - közölte a kiíró Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) az MTI-vel pénteken. A minőségi kiadványokat elismerő díjaikra gyermek és tankönyv, ismeretterjesztő, valamint tudományos kategóriában lehet nevezni február 4-ig. Külön ismerik el a szépirodalmi és ifjúsági, a művészeti, a bibliofil, valamint a fakszimile kiadványokat is - olvasható a kiírásban.
 

 

A szép köteteket jutalmazó elismerést már 1929-ben, a könyvhét elődjeként számon tartott első könyvnap alkalmával is átadták, 1952 óta pedig az Ünnepi Könyvhét keretében rendszeresen díjazzák a szakma kiemelkedő alkotásait. Tavaly 56 kiadó nevezett a versenyre 142 könyvvel. A hagyományokhoz híven a versenyhez különdíjak is kapcsolódnak.

 

 

A köztársasági elnök és a miniszterelnök Magyarországgal foglalkozó monografikus műveket, a főpolgármester Budapesthez kapcsolódó kiadványokat ismer el, az Antall József Emlékdíjat a család a nemzeti kulturális örökség témakörébe tartozó kötetnek adja, a kulturális tárca pedig alkotói - tipográfusi, borító- és könyvtervezői, illusztrátori, fotóművészeti - különdíjakat adományoz. A közönségdíj odaítélése az április 24. és 27. között rendezendő XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál látogatóinak összesített szavazata alapján történik majd.

 mti

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr33297589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása