Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.08. 18:00 ezeregy

Oscar jelölések

Két film tarolhat az idei Oscar-gálán: a legtöbb, nyolc-nyolc jelölést a Coen-testvérek thrillere, a "Nem Vénnek Való Vidék" és Paul Thomas Anderson drámája, a "Vérző Olaj" kapta. Több Oscarra esélyes a "Vágy és Vezeklés" valamint a "Michael Clayton": mindkét alkotás hét jelölést kapott - jelentette be az Amerikai Filmakadémia kedden Hollywoodban. Magyar alkotás nincs a jelöltek között, a legjobb külföldi film kategóriájában izraeli, osztrák, lengyel, kazah és orosz alkotásokat neveztek.Nyomtatás

Ethan és Joel Coen filmje, a "Nem Vénnek Való Vidék" egyebek mellett megkapta a legjobb film és a legjobb rendező díjának jelölését. A "Vérző Olaj" a többi közt a legjobb férfi főszereplő (Daniel Day-Lewis), a legjobb rendező (Paul Thomas Anderson), a legjobb film és a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díjára esélyes.

A legjobb férfi főszerepért járó szoborért George Clooney (Michael Clayton), Daniel Day-Lewis (Vérző Olaj), Johnny Depp (Sweeney Todd: a Fleet Street démoni borbélya), Viggo Mortensen (Keleti Ígéretek) és Tommy Lee Jones (Elah Völgyében) versenyez.

Kétszeres jelölt lett idén Cate Blanchett, akit nemcsak a legjobb női főszereplő (Elizabeth: Az aranykor), hanem a legjobb női mellékszereplő (I'm Not There) kategóriájában is neveztek. A legjobb női főszereplő Oscar-díjára Blanchett mellett Julie Christie-t (Egyre Távolabb), Marion Cotillard-ot (Piaf), Laura Linney-t (The Savages) és Ellen Page-et (Juno)jelölték.

Hét Oscar-díjat zsebelhet be a Vágy és Vezeklés című romantikus dráma, valamint a Michael Clayton című alkotás. Igaz, ez a két film inkább a kevésbe fontos kategóriákban gyűjtött be jelöléseket.

Magyar alkotást idén nem jelöltek: a legjobb külföldi film kategóriájában Izrael (Beaufort), Ausztria (A hamisítók), Lengyelország (Katyin), Kazahsztán (Mongol) és Oroszország (12)versenyez.

Az Oscar-gálát február 24-én rendezik a hollywoodi Kodak Színházban. A szervezők azt ígérik, hogy a hónapok óta tartó frogatókönyvíró-sztrájk ellenére is megtartják az eseményt, habár idén az Arany Glóbusz-díjátadót sem rendezték meg, mivel az írókkal szolidaritást vállaló színészek nem jelentek meg a gálán. Így csak egy sajtótájékoztatón jelentették be a Golden Globe-nyertes

filmeket.

Független HÍRÜGYNÖKSÉG

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr69314527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása