Impresszum

Főszerkesztő:Kőszegi Dániel

kul-túra

Az ZACC Kulturális Műhely kul-túra blog magazinját olvashatod. Nemsokára tervezzük, hogy nyitunk a társadalomtudomány felé is. Addig is reméljük, hogy találsz számodra izgalmas kalandozást ezen a blogon. Alapítva:2007 november Üdvözlettel: Kőszegi Dániel főszerkesztő, a műhely alapítója Újságíró-szerkesztők: E-mail cím: artalomblog@vipmail.hu Mobil,sms:06306330558 Együttműködő partnerünk:www.klubhalo.hu,www.fenyhordozok.hu stompesara.spaces.live.com,retro.blog.hu,filmpont.hu Blog

Friss topikok

Linkblog

2008.02.16. 08:00 ezeregy

Íncsiklandozó India

 

Dolgos hétköznapokon, ha korog a gyomrunk, ebédidő tájékán különféle futárszolgálatoktól rendelünk étkeket. Esetleg beugrunk a Mc Donalds-ba, vagy pizzát hozatunk, az egészen bátrak pedig bemerészkednek egy kínai étterembe. De mi a helyzet akkor, ha magasan az átlagostól elrugaszkodva szeretnénk kényeztetni magunkat vagy netán szeretteinket? Erre az esetre nyújt megoldást a Szondi utcában a Taj Mahal étterem.

 

Ha baráti társaságod kedveli a különleges helyszíneket, vagy mélyen a párod szemébe szeretnél nézni, akkor a Taj Mahalt ajánlom neked. Az étterem környezete nem, belseje viszont varázslatosan szép. Csendben, meghitten szól a keleti muzsika, a falakat indiai témájú képek és szőnyegek borítják, és az egész helyiséget sejtelmes, finom füstölő illat lengi át. Az indiai konyhaművészet ezerarcú és csábító. Nem is győztünk válogatni az étterem pazar kínálatából. És itt még nincs vége! Ezen mesés ország konyhaművészei még arra is ügyelnek, hogy a különféle színek, illatok, ízek harmóniáját megteremtsék. Ez nagyszerűen sikerül: az evés nem csak a szánkat, hanem a szemünket is elkápráztatja. Remek választásnak tűnik a paneer dosa, ami egy sajttal töltött sós tésztájú palacsinta, és a curry masala prawn is (ami egy finom rákétel). A szakácsok Indiában nem bánnak csínján a fűszerekkel, amelyeket azon nyomban frissen őrölnek az ételekbe. Esetünkben sem történt ez másképp: a csípős ízekből nekünk is kijutott rendesen. Az elfogyasztott rákok szép piros színéhez hasonló lett az arcunk, ezért hálásan kortyolgattuk a lassit (a jéghideg gyümölcsökkel és fűszerekkel ízesített finom joghurtitalt). Ebből a finom itókából egyébként több pohárral is érdemes rendelni, mert szükség lehet rá. Nyáron pedig különösen hűsíti a szervezeted. A távoli kontinens lakói természetesen értenek a desszertekhez is. Erről meg is győztek bennünket, amikor megkóstoltuk egzotikus desszertjüket a banán halavát. A banánból, mandulából, dióból, gyümölcsökből készült édességet semmiképp ne hagyjátok ki!

A gasztronómiai élvezetek eme fellegvára nem lesz kíméletes a pénztárcádhoz. Ezt azonban gyorsan feledteti veled, hogy a kiszolgálás rendkívül udvarias, a pincérek villámgyorsak, és többször is rákérdeznek, hogy ízlett-e az étel, amit rendeltél? Itt remekül főznek, tehát ínyenceknek kifejezetten ajánlom, valamint külön felhívnám a lányok figyelmét, hogy férfiemberek kezének megkéréséhez a helyszín majdhogynem tökéletes.

 Szabó Krisztina

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://artalom.blog.hu/api/trackback/id/tr39310904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása